Výstraha platí pre okresy Malacky, Senica, Skalica, kde sa očakáva výskyt intenzívneho dažďa s úhrnom zrážok 35 – 70 mm s možnosťou povodní z trvalých dažďov. Druhý stupeň výstrahy platí do piatka (12.9.) do 14:00h.

autovoda
ilustračné foto

Tento úhrn zrážok predstavuje zvýšené nebezpečenstvo pre ľudské aktivity. Predpokladaný úhrn a intenzita zrážok sú v danej ročnej dobe a oblasti nadpriemerné a pravdepodobnosť spôsobenia škôd je vysoká.

Podľa posledných informácií sú zaplavené úseky ciest medzi Pernekom, Jablonovým a Kuchyňou a medzi Plaveckým Podhradím a Sološnicou. “Hasiči na viacerých miestach vykonávajú odčerpávanie vody a monitorujú vývoj situácie,” povedal pre Záhorí.sk Tomáš Bílik – samostatný odborný inštruktor Ministerstva vnútra SR.

solosnica
potok v Sološnici

aktualne_informacie_foto_video

Vodičov preto žiadame, aby na cestách dodržiavali predpísané rýchlosti, jazdu prispôsobili stavu a povahe vozovky, ako aj poveternostným podmienkam. K bezpečnosti v takýchto prípadoch prispieva najmä zníženie rýchlosti na klzkom povrchu vozovky, dôležité je zvýšiť vzdialenosť medzi vozidlami, aby bolo možné včas zareagovať a predísť kolíznym situáciám.

[error]1. Stupeň výstrahy upozorňuje na jav, ktorý môže spôsobiť relatívne malé nebezpečenstvo, škody na majetku menšieho rozsahu. Môže sa vyskytnúť aj niekoľkokrát do roka.
2. Stupeň výstrahy upozorňuje na jav , ktorý nie je bežný, môže ohroziť ľudskú činnosť, spôsobiť škody na majetku a môže sa vyskytovať zriedkavo.
3. Stupeň výstrahy upozorňuje na jav, ktorý svojou intenzitou vážne ohrozuje aktivity človeka a môže spôsobiť škody veľkého rozsahu. Vyskytuje sa veľmi zriedkavo.[/error]

.
Toto je čítané

Speváčka LARA MORR vydala novú pieseň S Tebou

S hudobnou novinkou v tomto roku prichádza charizmatická speváčka pochádzajúca z Gbiel,…

BM: Ustekana sobota