hc_dukla_senica_hokej_hk_trnava_foto_senicaplus_Martin_Lednicky

HC Dukla Senica – HK Trnava 0:5 (0:0, 0:2, 0:3)
Góly: 29. Lisoň (Macháč, Burzala), 31. Hluch (Schmidt, Reho), 49. Hluch (Achs, Hronec), 50. Lisoň (Brandis, Barinka), 53. Hluch (Schmidt)
Počet divákov: 820

Komentár k zápasu / autor: Monika Krutá
Ešte pred začiatkom zápasu si vedenie a fanúšikovia tímu pripomenuli tragicky zosnulého Jozefa Salajku, a to trochu netradičným spôsobom – minútovým standing ovation a symbolickým vyvesením jeho dresu. Do zápasu vstúpili lepšie domáci, šance si však vypracovali aj hosťujuci hráči, ktorí v 8. minúte v presilovke dokonca rozvlnili sieť za Peksovým chrbtom, ale rozhodca tento gól pre postavenie hráča v bránkovisku neuznal. Šance mali počas tretiny oba tímy, ale namiesto gólov sme videli viacero vylúčení, ktoré ale v tejto časti hry potrestané neboli, preto po prvej tretine bolo skóre nerozhodné, 0:0.

Do druhej tretiny vstúpili oba tímy aktívne, no aj v tejto tretine sme videli veľa vylúčení na oboch stranách, dokonca aj dve presilovky 5 proti 3, ale rovnako ako v prvej tretine, ani v tejto neboli početné výhody využité. Góly však padali pri rovnovážnom počte hráčov na ľade, ten prvý až takmer v polovici zápasu, keď sa do vedenia dostal tím Trnavy zásluhou Mareka Lisoňa, ktorý prestrelil Peksu v domácej bránke. Hostia sa o necelé dve minúty tešili znova, tentoraz z ľavého kruhu vystrelil osamotený Tomáš Hluch a puk prepadol Peksovi pomedzi betóny do bránky. Na opačnej strane Hála zlikvidoval všetkých 14 senických striel, a tak Trnava po druhej tretine viedla 2:0.

V tretej tretine už boli hostia lepším tímom, Seničanom dokázali streliť 3 góly a domácich takmer k ničomu nepustili. V 49. minúte sa dostali do ďalšej šance, a už keď sa zdalo, že po zmätkoch pred bránkou má Peksa puk vo svojej moci, opak bol pravdou. Puk mu z lapačky vypadol a tam ho pohotovo doklepol do bránky Hluch a zvýšil na 3:0. Ďalším rýchlym gólom sa Trnava dostala už do štvorgólového vedenia, Brandis krížnou prihrávkou našiel pri ľavej žŕdke Lisoňa a ten nezaváhal a svojim druhým gólom v zápase upravil na 4:0. V 52. minúte o výsledku zápasu definitívne rozhodol Hluch, ktorý tak skompletizoval svoj hetrik. Domáci hráči po osemgólovom uragáne v Prievidzi nedokázali na domácom ľade streliť ani gól a tak hosťujúci gólman Hála odchádza zo Senice s prvým čistým kontom sezóny a Trnava s výhrou 5:0.

Ďalej: Zápas HC Dukla Senica vs. Slovensko U18 (piatok 19.9.)

 

 


.
Toto je čítané

Skalica získala dotáciu takmer 1,5 milióna eur na revitalizáciu lesoparku Hájek

V Skalici zrevitalizujú lesopark Hájek aj Mestská búdu. Zámer na tieto projekty…

BM: Ustekana sobota