box_malacky_Maros_Ruziyka_BC_RTJ_v_opatere_trenera_Roba_Reisenauera

Turnaj sa začal boxovať v rokoch 1996 až 1998 a potom jednoducho zakapal pretože nikto o vekovú kategóriu žiakov (10-14 ročných) nejavil záujem. Tohto roku 13.9.2014 oddiel BC RTJ Malacky obnovil staronový turnaj po 16 rokoch odmlky.

Nad počasím – tam hore držal ochrannú ruku pravdepodobne Ali Reisenauer st. R.I.P.
Ráno o 8.00 hod. pri stavaní ringu lialo ako s krhly. O 10.00 hod. bolo po daždi a počasie vydržalo až do večerných hodín. Po zápasoch keď bolo všetko uložené začalo opäť liať.

Prítomní nešetrili slovami chvály a podujatia napriek len 10-tim zápasom sa veľmi páčilo. Pozvanie prijali oddiely z Čiech a Moravy: BC Trutnov, Řešteo Znojmo, Bruiser Kroměříž, DTJ Prostějov a zo slovenských klubov: ABC Malacky, BC Galanta, BC GG Levice, BC Triebeľ, BC Dubnica a BC RTJ Malacky.
Najtechnickejším boxerom podujatia sa stal boxer z Bruiser Kroměříž Ondřej Danko, ktorý vybodoval domáceho boxera Mariána Ružičku z BC RTJ Malacky. Najbojovnejším boxerom podujatia sa stal Viktor Kišš z BC GG Levice, ktorý vybodoval Nikolasa Čurdu z Řešeto Znojmo.

Prekvapením pre prítomných bolo slávnostné odhalenie sochy Aliho Reisenauera st. Ikone Malackého, Slovenského a Československého boxu.

box_malacky_Odhalenie_sochy_Aliho_Reisenauera_st_Zlava_Ali_ml_a_s_prava_Michal_Franek_majster_sveta

Sochu, ktorá je jediná na Slovensku a pravdepodobne aj v Čechách, venovaná boxerovi, slávnostne pred prítomnými odhalil majster sveta, 2x vicemajster Európy a trojnásobný olympionik, zaslúžilý majster športu Michal Franek.

Vyhral predovšetkým box a to je najdôležitejšie! Turnaj mladých nádejí prišli podporiť svojou prítomnosťou ikony bojového umenia AIKIDO z Kurilla Budokan, Peter Hrica a Peter Rehák. Tento krát ako diváci.

box_malacky_Jan_Krajcovic_vitazne

V tento deň 13.9.2014 sa konala v Galante extraliga v boxe mužov, kde K.O. Galanta hostila BC Dubnicu za ktorú hosťujú dvaja boxeri BC RTJ Malacky. Ján Krajčovič v hmotnosti do 75 kg porazil v pomere 3:0 na body Františka Milikovského a Peter Kovalovský v hmotnosti do 91 kg prehral na body s favorizovaným Michalom Plesníkom z domáceho K.O. Galanta.
K.O. Galanta vs. BC Dubnica, 8:8

Robo a Ali Reisenauerovci, Tréneri BC RTJ Malacky

 


.
Toto je čítané

Seničania podpisujú petíciu proti prevádzke na spracovanie plastového odpadu

Petíciu proti podnikateľskému zámeru spoločnosti SETECO, s. r. o. vybudovať v Senici…

BM: Ustekana sobota