primator_senica_lubomir_parizek_europsky_den_mobility

Ľubomír Parízek sa v novembrových voľbách bude opäť uchádzať o dôveru obyvateľov mesta Senica. Do volieb pôjde ako nezávislý kandidát, podporí ho však najsilnejšia strana Smer-SD.

“Ja som bol vždy nezávislý, nikdy som nebol členom žiadnej politickej strany, dúfam, že už ani nebudem. Strana Smer nepostaví svojho kandidáta na primátora a podporí mňa, okrem toho ma podporia aj iné strany z celého politického spektra,“ povedal pre agentúru SITA 51-ročný Parízek, ktorý je primátorom už štvrté volebné obdobie. Za dôležitejší ako stranícky považuje vo funkcii občiansky princíp.

Pred štyrmi rokmi sa o kreslo primátora uchádzalo päť kandidátov, pred tohtoročnými voľbami zatiaľ nikto iný okrem Parízka kandidatúru oficiálne neohlásil. Správu priniesla agentúra SITA.

Malacky
Súčasný primátor Malaciek Jozef Ondrejka sa rozhodol ďalej nepokračovať vo vedení mesta. Svoje rozhodnutie oznámil občanom pri otváraní Prvomájových Malaciek. Vďaka podpore od obyvateľov Malaciek sa rozhodol ponúknuť svoje skúsenosti ako občiansky kandidát na primátora Juraj Říha. Chce z Malaciek vybudovať mesto, na ktoré sa môžu jeho obyvatelia spoľahnúť. Primátorom Malaciek sa chce stať aj mestský poslanec Jozef Halcin pôvodom z Margecian, ktorého podporí strana SMER. Malačanom neznámeho Petra Rusňáka podporí pravdepodobne pravicová koalícia a súčasný primátor Jozef Ondrejka.  Skupina nezávislých kandidátov Hrdí Malačania podporuje na primátora mesta Róberta Peťka.

Skalica
Primátor Skalice Stanislav Chovanec oznámil v júni Skaličanom v priamom prenose, že už nebude viac kandidovať  v nasledujúcich komunálnych voľbách na post primátora mesta Skalica. O kreslo sa s jeho podporou bude pravdepodobne uchádzať  jeho zástupca Ľudovít Barát.

Kandidáti musia doručiť kandidátnu listinu miestnej volebnej komisii najneskôr 55 dní pred dňom konania volieb, teda najneskôr v nedeľu 21.9. 2014. 

 


.
Toto je čítané

Odškodňovanie poľnohospodárov pre škody na plodinách nie je systémové

Klimatické zmeny spôsobené globálnym otepľovaním sa aj na Záhorí prejavujú čoraz častejšie.…

BM: Ustekana sobota