Prinášame zoznam kandidátov na primátorov okresných miest Malacky (8 kandidátov), Senica (3 kandidáti) a Skalica (4 kandidáti).

volby-prezidenta-pocitanie-hlasov-moravsky-svaty-jan
Voľby na Záhorí. Ilustračné foto.

Malacky
Súčasný primátor Malaciek Jozef Ondrejka sa rozhodol ďalej nepokračovať vo vedení mesta. Svoje rozhodnutie oznámil občanom pri otváraní Prvomájových Malaciek. Vďaka podpore od obyvateľov Malaciek sa rozhodol ponúknuť svoje skúsenosti ako občiansky kandidát na primátora Juraj Říha. Primátorom Malaciek sa chce stať aj mestský poslanec Jozef Halcin pôvodom z Margecian. Malačanom neznámeho Petra Rusňáka podporuje súčasný primátor Jozef Ondrejka a strana SMER-SD a SDKÚ-DS. Skupina nezávislých kandidátov Hrdí Malačania podporuje ako nezávislého kandidáta na primátora mesta Róberta Peťka. Ďalší kandidáti podľa zistení Záhorí.sk sú Ján Hurban, Peter Fabian, Marián Novota a Jozef Walter.

Senica
Ľubomír Parízek je primátorom Senice od roku 1998. O post primátora sa bude uchádzať piaty krát. Do volieb pôjde ako nezávislý kandidát, podporí ho najsilnejšia strana Smer-SD. Primátorom Senice sa chce stať aj súčasný poslanec mestského zastupiteľstva nezávislý kandidát Branislav Grimm a stranou TIP nominovaný Ján Hurban.

Skalica
Primátor Skalice Stanislav Chovanec oznámil v júni Skaličanom v priamom prenose, že už nebude viac kandidovať v nasledujúcich komunálnych voľbách na post primátora mesta Skalica. O kreslo sa s jeho podporou bude  uchádzať jeho zástupca Ľudovít Barát. V Skalici sa o post primátora ako nezávislý kandidáti uchádzajú aj Ľudovít Bránecký, Miroslav HorňákAlena Fulier Schopperth.

Voľby do orgánov samosprávy obcí sa budú konať v sobotu 15. novembra. Právo voliť majú obyvatelia Slovenskej republiky, ktorí majú v obci alebo v meste trvalý pobyt a najneskôr v deň volieb dovŕšia 18 rokov veku. Za starostu obce (primátora) môže byť zvolený volič, ktorý najneskôr v deň volieb dovŕši 25 rokov veku.  Za poslanca alebo starostu a primátora budú zvolení tí z kandidátov, ktorí získajú najväčší počet hlasov. Voličský preukaz, ktorý by oprávňoval hlasovať inde ako v mieste ich trvalého bydliska, sa vybaviť nedá.

 


.
Toto je čítané

Muž v Holíči mieril na autá dlhou airsoftovou zbraňou

Na hlavnom ťahu medzi mestom Holíč a hraničným priechodom s Českou republikou…

BM: Ustekana sobota