V tíme domácich sa po dlhšom čase objavil i miláčik tribún Marek Peksa, ale do zápasu s Michalovcami nastúpil ako brankárska dvojka.

hc_dukla_senica_hokej_hk_trnava_foto_senicaplus_Martin_Lednicky

 

HC Dukla Senica – HK Dukla Michalovce 3:6 (1:2, 0:0, 2:4)
Góly: 3. Loydl (Kalináč, Jurák), 54. Mikolášek (Lantoš, Videlka), 60. Šúrek (Kalináč, Jurák) – 11. Halás (Šechný, Drotár), 13. Šterbák (Cmorej), 43. Šechný (Drotár, Šterbák), 47. Čížek (Podsedlý, Urban), 50. Drotár (Šechný), 60. Halás
Počet divákov: 456

Komentár k zápasu / autor: Petra Beblavá, HC Dukla Senica
Hráči oboch tímov vstúpili do zápasu svižne. V tretej minúte otvorili skóre stretnutia domáci, keď využili prvú presilovú hru v stretnutí. Z vedúceho gólu sa tešil obranca Jakub Loydl. Presilovku si však zahrali i hostia, no vážnejšie bránu domáceho celku neohrozili. Po skončení presilovky sa k puku dostal potrestaný Surovka, ktorý v útočnom pásme nahrával späť na korčuľujúceho Lantoša, no jeho pokus mieril mimo tri žrde. Aj v deviatej minúte ohrozili domáci bránu hostí, konkrétne to bol Jurák, ktorý po prihrávke od Kalináča pálil od modrej, no jeho pokus skončil len v Borkovej výstroji . V 11.minúte však už bolo vyrovnané. V ľavom kruhu bol dobre postavený Igor Halás, ktorý po prihrávke od kapitána Šechného vymietol pavučinu v ľavom hornom rohu Ďurišovej svätyne. O dve minúty sa skóre opäť menilo, keď sa po závare pred domácou bránou najlepšie zorientoval Marcel Šterbák a poslal svoj tím do vedenia. Na domácich bola badať chuť vyrovnať, ale to sa im do prvej sirény nepodarilo.

Na začiatku druhej tretiny sa potešili domáci fanúšikovia, keď videli, že sa do brány postavil Marek Peksa. Jeho meno sa začalo ozývať z tribún. Zo začiatku sa do zakončenia drali domáci, ale ich snaha neslávila úspech. Hostia sa potom taktiež snažili o vsietenie gólu, ktorý by ich upokojil, ale bránu len obstreľovali. Veľmi snaživý bol v tejto časti hry domáci Videlka, ktorý vyslal na Borka niekoľko striel, no žiadna z nich neskončila v sieti. V 31. minúte skvele vystrelil spomedzi kruhov Fedorko, ale Peksa vytiahol famózny zákrok. Obrovská šanca hostí prišla v 35. minúte. Huňady sa rútil na bránu domácich, ale bol tiesnený Gulom, tak prihral radšej Schnellymu, ktorý vypálil. Jeho strela sa odrazila do výšky a na úrovni bránkovej čiary ju v bránkovisku zachytil Gula a zažehnal nebezpečenstvo. V závere tretiny bol ešte pred bránou faulovaný Mikolášek a domáci vybojovali presilovku, ktorú si rozdelili na polovicu. V druhej tretine gól nepadol, no na nudný priebeh si fanúšikovia sťažovať nemohli.

Tretiu tretinu začínali domáci v početnej prevahe o jedného hráča, no túto výhodu využiť nedokázali. V 43. minúte bol za hákovanie potrestaný Penák. Michalovčanom stačilo 14 sekúnd na to, aby presilovú hru využili. Autorom gólu bol Richard Šechný, ktorý stál aj s pukom za bránou a šibalsky ho prestrčil hneď vedľa tyčky Peksovej brány. Domáci sa snažili o zníženie, no nedarilo sa im. V 46. minúte bol vylúčený domáci hráč Lantoš a hostia mali opäť početnú výhodu o jedného hráča. A Michalovce ju aj využili. V 47. minúte najskôr pálil Urban od modrej, no jeho strelu dokázal Peksa zneškodniť, no na pokus Petra Čížka bol už prikrátky. Na tabuli svietil stav 1:4 a s domácimi to začalo vyzerať zle – nedobre. V 50. minúte sa stav opäť menil. Presadil sa Martin Drotár po prihrávke Šechného, 1:5. V 54. minúte sa opäť dokázali presadiť domáci. Po buly sa k puku dostal Martin Mikolášek, ktorý prepálil brankára hostí. Domáci obstreľovali Borkovu bránu, no puk mieril skôr vedľa ako medzi tri žrde. Obrovskú príležitosť na gól mal aj Kalináč, no po jeho delovke zazvonilo brvno. V 60. minúte pridali domáci tretí gól. Autorom bol Michal Šúrek. Domáci sa pokúsili o power play aj keď bol rozdiel dvojgólový. 14 sekúnd pred koncom však do prázdnej brány poslal puk Igor Halás, ktorý nielen otváral, ale aj zatváral gólový účet hostí.

Po tretinách 1:2, 0:0 a 2:4 si hráči potriasli rukami a 3 body putovali na východ Slovenska.

Zdroj: hcduklasenica.sk, hockeyslovakia.sk, onlajny.eu


.
Toto je čítané

Na diaľnici D2 pri Kútoch platí dopravné obmedzenie

Od pondelka (22. 4.) 10.00 h bude v úseku medzi 4,9. a…

BM: Ustekana sobota