HC Dukla Senica – HC Presov 07 2:1 (0:1, 2:0, 0:0)
Góly a asistencie: 30. Loydl (Lantoš, Surovka), 35. Jurák (Kalináč, Gula) – 6. Čopák (Potoček, Calupa)
HC Dukla Senica: Peksa – Reissmuller, Gula – Jurák, Kalináč, Šúrek, Janík, Loydl – Lantoš, Surovka, Mikolášek, Perniš, Neumann – Brzobohatý, Videlka, Blaško, Daniel, Vereš

Ilustračné foto
Ilustračné foto

Prvý strelecký pokus patril domácim, ale Riečický bol pozorný. Následne sa dopredu drali hostia, ale ich pokusy boli bezzubé. Presadili sa až v 6. minúte, keď v rohu klziska vybojoval puk Chalupa, nahral ho pred bránu úplne voľnému Čopákovi, ktorý prekonal bezbranného Peksu. Hostí gól posmelil a drali sa do zakončenia častejšie, no domácich podržal gólman. Na konci 8. minúty bol trafený do tváre kapitán Seničanov Reissmuller. Keďže sa objavila aj krv, Potočka, ktorý mieril na trestnú lavicu dostal dvojitý menší trest. Domáci párkrát vystrelili, ale Kalináč ani Lantoš sa nemohli radovať z gólu. V 14. minúte domáci Blaško rozvlnil sieť, ale rozhodca rozpažil. Gól neuznal, pretože bol dosiahnutý vysokou hokejkou. Toto domácich nabudilo a pokračovali v útočnom snažení. V 15. minúte sa sieť za Riečického chrbtom rozvlnila opäť, no rozhodca gól opäť neuznal. Domáci sa nevzdávali, ale gól nedosiahli. Prakticky všetky strelecké pokusy skončili u brankárov.

Začiatok druhého dejstva bol vyrovnaný. Domáci si však po ôsmich minútach začali vytvárať tlak, ktorý vyústil do presilovej hry. V 28. minúte bol vylúčený Matejka a v 29. minúte si k nemu na trestnú lavicu prisadol Kivader. Rytieri sa mohli radovať v tridsiatej minúte, kedy v hre piatich proti štyrom prekonal Riečického od modrej svojou tvrdou strelou Loydl. Domáci pokračovali v útočnej aktivite, Kalináča gólman hostí vychytal a o pár sekúnd neskôr po Lantošovom pokuse zazvonila žŕdka. Prebrali sa aj diváci, ktorí začali hlasno povzbudzovať. V 34. minúte sa vylučoval znova a opäť na strane hostí. Chovan dostal menší trest za nedovolené bránenie v hre. O minútu však už korčuľoval na striedačku, keďže presilovku využil Jurák, ktorý poslal puk nekompromisne za chrbát Riečického. Hostia mali problém s prechodom do útočnej tretiny. Podarilo sa im to v samom závere tretiny, keď hrali presilovku, keďže Kalináč hral s vysokou hokejkou a dostal menší trest.
Tretiu tretinu začínali hostia s presilovkou, ktorú však nedokázali využiť. V 43. a následne v 44. minúte nasledovalo vylúčenie hostí a Seničania mali k dispozícii 24 sekundovú presilovku o dvoch hráčov. Domáci to síce skúšali, ale sieť Riečického nerozvlnili. Prvú vážnejšiu strelu v tretej tretine vypálil Kobeľa od pravého mantinelu, s ktorou mal senický gólman menšie ťažkosti, ale napokon puk udržal v lapačke. V poslednej desaťminútovke hostia poriadne hrýzli, skúšal to Kivader či Pekarčík, ale strelecké šťastie nemali. Na druhej strane sa dostal do perfektnej príležitosti Lantoš aj Kalináč, vždy však zasiahol brankár Riečický. Hostia brankára minútu a pol pred sirénou odvolali, ale ani v hre 6 na 5 Senica gól neinkasovala a vybojovala tak dôležité tri body.

Petra Beblavá


.

BM: Ustekana sobota