Podľa doterajšieho vyšetrovania, k lúpeži došlo v piatok (7.11.) v časovom rozmedzí od 14.04 hod do 14.10hod.

aktualne_prave_sa_stalo

“O 14.16 hod. prijali príslušníci Mestskej polície Malacky na pulte centralizovanej ochrany správu o prepadnutí zlatníctva na Sasinkovej ulici. O 4 minúty po zatlačení bezpečnostného tlačítka našli v objekte zamknutú predavačku, ktorá potvrdila lúpežné prepadnutie.” povedal pre Záhorí.sk náčelnik MsP Ivan Jurkovič.

V  inkriminovanom čase sa v zlatníctve nachádzala predavačka sama. Zatiaľ čo jeden z páchateľov stál pred vchodom do zlatníctva, druhý z páchateľov vošiel do vnútra predajne, kde zamestnankyňu fyzicky napadol. Následne do zlatníctva vošiel aj druhý z páchateľov a spoločne sa zmocnili väčšieho množstva šperkov zo žltého a bieleho kovu. Šperky si vložili do športového vaku šedo-modrej farby s bielym nápisom, ktorý si so sebou priniesli a ušli na dosiaľ neznáme miesto. Výška spôsobenej škody bude známa dodatočne. Pri lúpeži žena utrpela poranenia tváre a krku, následkom čoho bola prevezená do nemocnice na ošetrenie.

lupezne_prepadnutie_zlatnictva_malacky

K popisu páchateľov:
1.) Páchateľ, ktorý vošiel do zlatníctva ako prvý – zdanlivý vek 25-30 rokov, vysoký približne 180 cm, na hlave mal čiernu pletenú čapicu. Oblečenú mal svetlo šedú bundu, pod ňou tmavý rolák, bledé rifle, obuté čierno-červené tenisky.
2.) Popis druhého páchateľa v súčasnosti nie je známy.

Polícia disponuje informáciou, že v inkriminovanom čase mal po Sasinkovej ulici v Malackách prechádzať muž – prípadný svedok, ktorého výpoveď by polícií mohla napomôcť získať popis k páchateľovi, ktorý stál najskôr pred zlatníctvom. Ide o svedka, ktorý mal v inkriminovanom čase na chvíľu zostať stáť pred predajňou. V tejto súvislosti preto žiadame prípadných svedkov, ak si všimli podozrivé konanie osôb, aby nám informácie poskytli na bezplatnom čísle polície 158, prípadne osobne na ktoromkoľvek policajnom oddelení.

Záhorí.sk informovala policajná hovorkyňa Karina Považanová.

 


.
Toto je čítané

Cez víkend bude opäť uzatvorený tunel Sitina

Bratislavská polícia pripomína vodičom dopravné obmedzenia v tuneli Sitina, ktorý bude počas…

BM: Ustekana sobota