Reštaurácie zvyknú v tomto období pripravovať pre svojich zákazníkov husacie, kačacie alebo divinové hody. My sme sa vybrali navštíviť jednu z reštaurácii na Záhorí, ktorá každoročne pripravuje dni jesenných špecialít.

_MG_1015

O prípravu jedálneho lístka sa stará šéfkuchár a majiteľ reštaurácie v jednej osobe Vlado Ovečka. Keďže cestovanie po svete ho priviedlo k spoznávaniu nových jedál a rôznych chutí, neraz sa vo svojej kuchyni pristihne ako premýšla, či je dobrým nápadom ponúkať netradičné chuťe svojim hosťom. Uvedomuje si možné následky, a preto aby sa čo najviac priblížil česko-slovenskej gastronómií konzultuje svoje nápady priamo so Zdeňkom Pohlreichom, s ktorým sa pozná osobne z kurzov varenia v Pražskom kulinárskom inštitúte.

Medzi najvyhľadávanejšie špeciality v reštaurácii patria: Kulajda, Špikované stehno z daniela, Kačacie prsia s brusnicovou omáčkou, Grilovaná bravčová panenka a mnoho ďalších výborných jedál.

Polreich

Vlada sme trocha vyspovedali a dozvedeli sme sa, že v jeho reštaurácií preferuje najmä slovenskú a českú kuchyňu, a jedlá v nej pripravuje s láskou a nadšením. Veď nie nadarmo Zdeněk Pohlreich niekoľkokrát počas kurzov pripomínal, že „Variť by mal len ten, kto túto prácu skutočne miluje.“

Najbližšie dni jesenných špecialít sú už cez víkend  20.11-23.11.2014.

Viac info: www.restauracia-dante.sk 

Norika Balážiová (webyprerestauracie.sk) – PR článok


.
Toto je čítané

Cez víkend bude opäť uzatvorený tunel Sitina

Bratislavská polícia pripomína vodičom dopravné obmedzenia v tuneli Sitina, ktorý bude počas…

BM: Ustekana sobota