Začiatok prvej tretiny však veľa hokejovej krásy nepriniesol, a nič na tom nezmenilo ani vylúčenie hosťujúceho Filla. Domáci síce gólmana hostí niekoľkokrát ohrozili, presilovku však nevyužili.

hokej_dukla_senica

V 16. minúte sa ale napokon z gólu radovali, keď spred bránky prekonal Kompasa na dvakrát Róbert Mikéska. V 19. minúte už Senica viedla o dva góly, keď si Brzobohatý v strednom pásme obhodil hráča hostí, krížnou prihrávkou našiel lepšie postaveného Rastislava Vereša a ten nezaváhal a upravil tak na priebežných 2:0 po prvej tretine.

V druhej tretine boli domáci aktívnejší, aj keď zopár vážnejších šancí mali aj hostia. Domáci mali znova príležitosti dať gól v presilovke, v tej prvej po vylúčení Kudleja sa im to nepodarilo, faul Ligasa však už potrestali. V 28. minúte to spred bránky skúšal Kalináč, jeho strelu ešte Kompas vyrazil, puku sa ale zmocnil Šúrek, ktorý prihral osamotenému Romanovi Jurákovi a ten zvýšil na 3:0. Presilovku sa ale podarilo využiť aj hráčom Považskej Bystrice, keď z pravého kruhu prekonal dovtedy pozorného Peksu Matúš Trenčan. Dlho to však netrvalo, a Seničania znova viedli o tri góly, keď sa opäť v presilovke presadil Ondrej Janík. Senica teda po druhej tretine viedla 4:1.

Tretia tretina sa začala vylúčením domáceho Loydla a v podobnom duchu sa niesla takmer celá tretina, v ktorej rozhodcovia dokopy udelili 129 trestných minút, z toho 6 osobných trestov a aj jeden do konca zápasu za napadnutie. Aj napriek rozkúskovanej hre a častým vylúčeniam padli v tejto časti ešte dva góly, po jednom na oboch stranách. V 46. minúte pridal piaty gól Seničanov ich najproduktívnejší hráč Martin Kalináč, ktorý z prvej namieril presne medzi Kompasove betóny. V 49. minúte ešte dokázal znížiť strelou pod Peksovu lapačku Tomáš Lipták, to ale bolo zo strany hostí všetko a Seničania sa tak zaslúžene tešia zo zisku 3 bodov po výhre 5:2.

HC Dukla Senica – HK 95 Považská Bystrica 5:2 (2:0, 2:1, 1:1)
Góly: 16. Mikéska (Janík, Kalináč), 19. Vereš (Brzobohatý, Videlka), 28. Jurák (Šúrek, Kalináč), 35. Janík (Kalináč, Surovka), 46. Kalináč (Reissmuller, Loydl) – 33. Trenčan (Koleda, Ligas), 49. Lipták
Zostavy: Senica: Peksa (Porubský) – Mikéska, Janík, Loydl, Všetečka, Reismuller, Gula, Fian, Neumann – Brzobohatý, Kalináč, Penák, Jurák, Mikolášek, Videlka, Surovka, Daniel, Blaško, Šúrek, Vereš Považská Bystrica: Kompas – Fillo, Koleda, Balušík, Filo – Dírer, Jurášek, Trenčan, Rufati, Kovačič, Ižvolt, Kudlej, Švantner, Lipták, Ligas

Monika Krutá


.

BM: Festival Záhrad