Prvý krát v histórii boxovali spoločne za jeden team boxeri ABC Malacky a BC RTJ Malacky proti Maďarským a Českým reprezentantom.

Memorial_Aliho_Reisenauera_Malacky
Toto podujatie je vlajkovou loďou oddielu BC RTJ Malacky a najkrajšou boxerskou akciou v republike. Je pravidelné organizovaný formou gala večera a BC RTJ Malacky tak dáva príležitosť rôznym iným bojovým umeniam, aby predstavili svoj šport. Akcia je pravidelne doprevádzaná svetelnými efektmi a laserovou show fy. KVANT.

Každý rok prídu do Malaciek osobnosti a legendy Československého a neskôr Slovenského boxu.
V minulosti sme mali možnosť privítať Olympijského víťaza v boxe z Helsínk 1952 Janka Zacharu, Majstra Sveta z roku 1985 Michala Franeka, účastníkov MS a medailistov z ME Ivana Vasovčáka, Romana Márnotu, Roba Blaža a iných. Tento rok, majstra Európy Martina Červenku.
Medzi osobnosťami nechýbajú: Sensei Ing. Štefan Kurilla, zakladateľ AIKIDO na Slovensku a svetová osobnosť, uznávaná Japonskými majstrami, Sensei Peter Hrica z AIKIDO Budokan Kurilla, ktorý vedie DOJO v Šaštíne Stráže, dlhoroční tréneri a funkcionári boxu, umelci, lekári, riaditelia, právnici, sponzori a iní.

Oceňovanie významných hostí za podporu boxu v Malackách je už samozrejmosťou a ani tento ročník nebol výnimkou. Ocenenie si prevzali : Ing. Peter Čírka, JUDr. Peter Korec, Juraj Györfy, Silvia Reisenauerová, Peter Hrica, Martin Červenka, Robo Reisenauer.
Tohto roku prijali pozvanie vďaka trénerovi Jurajovi Györfymu z Komárna boxeri z Maďarského Kaposváru, ktorí so sebou priviedli skutočný boxerský skvost. Majstra Maďarska, majstra Európy, 5. na MS a 6. na olympijských hrách mládeže 2014, Richard Totha, ktorý napokon získal cenu najtechnickejšieho boxera. Cenu najbojovnejšieho boxera získal Malačan z ABC MA, Lukáš Kormančík.
Srdečná vďaka reprezentantom ČR, že prijali pozvanie, menovite Pavlovi Dudovi reprezentačnému trénerovi juniorov ČR za to, že zostavil a následne poslal do Malaciek boxerov.

Pred oficiálnym zahájením gala večera videli diváci tri predzápasy:
dievčence z ABC Malacky, Viktória Ďurďovičová a Lenka Kovárová – obe zvíťazili.
V treťom, poslednom predzápase mladších žiakov sa stretli reprezentanti ČR a Maďarska. Zvíťazil Český reprezentant.

Memorial_Aliho_Reisenauera_Malacky_2V oficiálnom programe, teame Slovákov reprezentovali:
Manuel Šomorjai BC RTJ – zvíťazil
Marian Ružička BC RTJ – prehral
Robo Danihel ABC – zvíťazil
Martin Molčan Spiš. Nová Ves – prehral
Lukáš Kormančík ABC – zvíťazil
Ján Krajčovič BC RTJ – prehral
Peter Kovalovský BC RTJ – zvíťazil

V exhibičných a sprievodných akciách sa predstavili: Kick Box Šin-Mu Senica, Aikido z Kurilla Budokan Senseia Ing. Štefana Kurillu, z Dojo Šaštín Stráže, kde senseiom je Peter Hrica, Karate Strojár Malacky na čele so Štefanom Polákom, Súkromná stredná škola ochrany osôb a majetku, Ing. Štefana Kurillu, 1. Judo club z Pezinka.

Všetky sprievodné vystúpenia boli prezentované v najvyššej kvalite a všetci účinkujúci ukázali divákom, že na Slovensku máme skutočne vynikajúcich športovcov v úpolových športoch, no média ich radia niekam na perifériu čo je na škodu veci.
Organizátori memoriálu oddiel BC RTJ na čele s riaditeľom turnaja Ali Reisenauerom a jeho rodinou sa chcú touto cesto poďakovať ľuďom, sponzorom, kamarátom a známym, ktorí podporili tohtoročný memoriál a aj ich pričinením mu dali punc najvyššej kvality.

Akciu podporili:
RF spol. s r.o. Malacky, Mäsiarstvo Jozef Ivan, BSK, PSS a.s. Bratislava, Esko Plavecký Štvrtok, Obuk Solovakia s.r.o. Malacky, HSF Malacky, Pokrývačstvo Jaroslav Kvaššay, Reštaurácia Koliba Malacky, Auto oprava Benedikt Šišovič, Malacky Auto Cash Stanislav Búda, Malacky, Auto Fit Ján Mundok, Láb, Madlo Peter Reisenauer , Malacky, Prednosta Okresného úradu Malacky Ing. Jozef Mračna, O.K. Shotting securty Ján Černák, Zohor, rodina Vajglová Malacky, rodina Ambrová Studienka, rodina Reisenauerová Malacky, rodina Mračnová, Malacky, rodina Caunerová, Kostolište, Pizeria Zelený dom, Malacky, Reštaurácia Papoušek, Malacky, Peter Poláček Studienka, O.K. Ochrana komplet Bratislava, Reštaurácia Kamenica, Bratislava, Rozličný tovar Ing. Ferdinand Vrablec, Malacky, Motocentrum Demana, Kostolište, Fittnes centrum ŠH Malina Malacky, Darčeky radosť Gabika, Malacky, Predaj z dvora Kostolište, rod. Caunerová, Firma Lumige s.r.o. rodina Gelingerová, Malacky, MCK Malacky, Ján Brandejs, Generálny sekretár Slovenskej boxerskej federácie.

Mediálnymi partnermi podujatia boli:
mestská televízia eMTV, Malacky, regionálne týždenníky, Malacko, Pezinsko, Skalicko, týždenník, Záhorák, Záhorácke rádio, týždenník MY Záhorie, Dvojtýždenník Malacký hlas, www.malacky.sk, Internetové noviny www.zahori.sk, obecné rozhlasy okolitých miest a obcí , TV Region.

Poďakovanie patrí aj celému organizačnému štábu vrátane usporiadateľov, činovníkov, rozhodcov, osvetlovačov, ozvučovačov, réžii, a všetkým ktorí hocijakou mierou prispeli k zdarilému priebehu tohto gala večera.
Ďakujeme!

Ali a Robo Reisenauerovci


.
Toto je čítané

Hokejbal: Skalica postúpila do semifinále play-off

V hokejbalovej extralige bol po dvoch zápasoch na Záhorí stav štvrťfinálovej série…

BM: Ustekana sobota