Tento krát si senickí colníci na kontrolu zameranú na používanie elektronickej registračnej pokladnice a porušovania práv duševného vlastníctva vybrali dve predajne v mestách Senica a Skalica. Išlo o prevádzky, ktoré patria k  známej sieti predajní na Slovensku. Počas kontroly predajných a skladovacích priestorov zistili predaj papúč podozrivých z porušovania práv duševného vlastníctva ochrannej známky Burberry. Bezodkladne kontaktovali oprávnenú osobu, ktorá ich podozrenie potvrdila. Celkovo v oboch prevádzkach zaistili 74 párov falošnej domácej obuvi. Škoda bola predbežne vyčíslená na 11 100 eur.

fejky_papuce_colna_sprava

Ak sa držiteľ tovaru, v tomto prípade predajca a oprávnená osoba dohodnú – bude tovar zničený pod colným dohľadom. Inak bude musieť o osude tovaru rozhodnúť príslušný súd a to na základe podnetu oprávnenej osoby. Zaistený tovar podozrivý z porušenia predpisov o duševnom vlastníctve bude počas tejto doby uskladnený pod dohľadom colníkov. „Predajcovi hrozí pokuta až do výšky 67 000 eur“, doplnila Iveta Švárna, hovorkyňa Colného úradu Trnava.

Hlavne v predvianočnom období upozorňujeme na riziko kupovania falzifikátov, ktoré je najväčšie najmä v súvislosti s detskými hračkami, ktoré svojim vyhotovením alebo kvalitou spracovania môžu byť zdraviu nebezpečné. Podobne aj falzifikáty oblečenia a obuvi môžu obsahovať množstvo chemických látok, ktoré môžu mať pri kontakte s pokožkou v konečnom dôsledku, napr. aj karcinogénne účinky“, dodala Švárna.


.
Toto je čítané

Senické zastupiteľstvo rokovalo o dotáciách aj úprave odpadov

Vo štvrtok (18.4.) sa konalo 10. zasadnutie Mestského zastupiteľstva (MsZ) v Senici.…

BM: Ustekana sobota