Diváci videli skutočne excelentné zápasy už v piatkových vyraďovacích zápasoch. BC RTJ Malacky reprezentovali dvaja boxeri. V najsilnejšej a najviac obsadenej hmotnostnej kategórii do 75 kg štartoval Ján Krajčovič a v ťažkej hmotnosti do 91 kg Peter Kovalovský.

box_malacky_bcrtj

Jánovi Krajčovičovi určil žreb reprezentanta SR Patrika Rajcsányiho z KO BC Galanta. Duel bol vedený vo vysokom tempe a spŕškou veľmi tvrdých úderov a kombinácii úderov. Víťazne však zaslúžene vyšiel boxer z KO Galanta Patrik Rajcsányi.

V sobotu (6.12.) nastúpil na svoj semifinálový duel Peter Kovalovský z BC RTJ Malacky, ktorý dostal hádam ten najsilnejší žreb aký mohol. Domáceho boxera z Bratislavskej Boxerne a reprezentanta SR Erika Tlkanca. Pred koncom prvého kola prišiel tvrdý úder na bradu od Erika Tlkanca a Peter Kovalovský išiel na podlahu ringu. Následne bol Peter počítaný, ale keďže nebol schopný boja duel bol v zmysle pravidiel AIBA prerušený a vyhlásený výsledok TKO v I. kole. Vzhľadom k tomu, že v tejto hmotnosti bolo zo začiatku nominovaných 7 boxerov, lekárskou prehliadkou a vážením prešli len štyria borci, ktorí sa dostavili do dejiska M.-SR. Peter Kovalovský z BC RTJ tak obsadil oficiálne III. miesto na M.-SR mužov.

Pre boxerov už v semifinálových dueloch čakalo ešte jedno nemilé prekvapenie.Súťaž navštívili komisári z antidopingovej kontroly, ktorí si náhodne vyberali boxerov. Keďže majstrovstvá SR sa konali aj pre ženy, kontroly sa nevyhli ani oni. Takúto kontrolu kvitovala väčšina trénerov a funkcionárov, ktorí sa zhodli v jednom spoločne. Kontroly vykonávať častejšie a vo všetkých olympijských športoch.

Ali a Robo Reisenauerovci


.
Toto je čítané

Senickí dôchodcovia sa stretli na výročnej schôdzi

Na výročnej členskej schôdzi Miestnej organizácie JDS Senica sa v dome kultúry…

BM: Ustekana sobota