Text aj hudbu napísal David opäť sám, producentsky sa pod singel podpísal Bystrík a o mix a master sa postaral Randy Gnepa.

Na spoluprácu si prizval dvoch talentovaných profesionánych tanečníkov Simonu Droppanovú a Jána Šutku, ktorý sa zároveň postaral aj o jedinečnú choreografiu znázorňujúcu text pesničky. Ich kostýmy, ktoré sú v klipe naozaj neprehliadnuteľné a ich súčasťou je aj bodypainting, vzišli z rúk módneho návrhára Lukáša Kimličku. Husľové sólo nahrala a vo videoklipe si zaúčinkovala aj Daniela Tomášová, ktorá pôsobí v husľovom triu G-strinx a s ktorou David už teraz pracuje na spoločnom singli. Kameru a strih videoklipu si opäť vzal na starosť Ján DoubleJ Jančok.

david_vepy_pesnicka_spolu_foto_peter_frolo
Foto: Peter Frolo

„Do svojich pesničiek vždy vkladám seba a opisujem v nich to, čo cítim a prežívam. Pesničkou Spolu som chcel opísať lásku a to, že ak má človek pri sebe tú správnu polovičku, všetko ide ľahšie. Lebo keď je človek zaľúbený, cíti sa ako v rozprávke,“ povedal na margo svojho druhého singla David.

„Choreografia, ktorú môžete vidieť vo videoklipe Spolu, bola šitá na mieru priamo pre pesničku. Je svojím spôsobom klipovo naozaj jedinečná, lebo išlo o textovanie pohybových akcií na parkete pre potreby videoklipu, jednoduchšie povedané, tanečne vyjadruje na obraze priamo text pesničky, čo v niektorých pasážach môžete veľmi ľahko odčítať. Bola to pre mňa veľká výzva, pretože išlo o  prvú videoklipovú choreografiu čisto v mojej réžii, kde som nemal žiadne limity ani obmedzenia a zadanie znelo len „urob to tak, aby to bolo super a išlo po texte a emócii pesničky“. Vedel som, že ju chcem tancovať so Simi, pretože spolu tancujeme už dlhé roky, čo je na nás aj videť. S jej pomocou sa mi podarilo dať dokopy jednu peknú rozprávkovú scénicko-modernú choreografiu, ktorú nám síce pri natáčaní veľmi skomplikoval suchý ľad, ale na druhej strane podčiarkol emóciu v klipe a výsledok určite stojí za to,“ povedal Ján Šutka, ktorý pôsobí aj v tanečnej skupine The Pastels a spolu so Simonou ste ho mohli vidieť aj v známom muzikáli Príbeh ulice.

K pesničke vznikol aj originálny, priam až rozprávkový videoklip, ktorý však nebolo také jednoduché natočiť a postrihať, ako sa na prvý pohľad môže zdať. O jeho scenár a réžiu sa Davidovi postarala, tak ako pri jeho prvom videu, Iveta Haulíková.

„Je to jeden z najnáročnejších klipov, na akom som kedy robil. Od svojich začiatkov som sa primárne venoval rapovým klipom a toto má od takého štýlu ďaleko, či po obsahovej, ale aj obrazovej stránke. Už samotné natáčanie bolo nesmierne náročné, pretože, ako sme zistili na mieste, pracovať so suchým ľadom nie je sranda, nie to ešte v ňom tancovať. No a že ma v strižni bude čakať ešte väčšia drina ako na pľaci, to mi ani nenapadlo. Bolo nutné udržať klip dynamickým, no zároveň držať tanečné zábery dlhšie a hlavne na správnom mieste, pretože vyjadrovali text pesničky. Tak však museli byť umiestnené aj zábery kapely a hlavne Davida, ktoré sa mi pravidelne práve s tými tanečnými bili. Toto všetko, samozrejme, muselo záberovo ladiť, takže v čase, keď mávam zväčša už celý strih hotový, som mal možno tretinu, a aj to som premýšľal, či sa nedá prestrihať ešte lepšie. Po náročných dňoch na pľaci aj v strižni sme sa však dopracovali k takémuto, myslím, že výbornému a hlavne aj originálnemu výsledku,“ povedal na margo klipu DoubleJ, ktorý má na svojom konte už takmer 100 videoklipov pre Rytmusa, Kaliho, Tomiho Popoviča, Igora Kmeťa, Moniku Bagárovú, Róberta Buriana, Tinu, Rakbyho, Majka Spirita, Ektora, Bystríka a Roba Papa a mnohých ďalších umelcov.

david_vepy_spolu_foto_peter_frolo
Foto: Peter Frolo

David dopĺňa: „Pre mňa je tento klip jednoducho nádherný. Je zasnený, romantický a pozitívny, tak, ako aj pesnička. Veľký obdiv si zaslúžia najmä Janko a Simi, ktorí boli na pľaci dvanásť namiesto plánovaných troch hodín, kým sme natočili ich časť. Natáčanie nám totiž veľmi sťažil suchý ľad, pretože sa pri jeho použití extrémne šmýkala zem. Janko so Simi predviedli neskutočný výkon, ukázali nám, že majú kondičku tak za celý štáb a kapelu dokopy a my sme nechápali, ako môžu v takých podmienkach a po toľkých hodinách stále tak ladne a krásne tancovať.“

 Ďalej: Facebook David Vepy


.
Toto je čítané

Študentské rady senických stredných škôl sa zišli na spoločnom stretnutí

Utorkové (16.4.) spoločné stretnutie študentských rád senických stredných škôl poskytlo priestor na…

BM: Ustekana sobota