Predvojom benefičného večera bola zbierka, ktorá prebiehala od 1.11.-10.12.2014. Hračky, hygienické a školské potreby ľudia nosili do zberných miest, ktoré sa nachádzali v Kresťanskom centre AC, Evanjelickej fare a v InfoSene.

beneficny_koncert_senica_sa_spaja_pre_lepsie_vianoce

Vyzbierala sa veľká kopa hračiek, plyšákov a hygienických a školských potrieb. Tieto potreby členovia o. z. Element vytriedia, vyčistia a pripravia deťom balíčky. O opranie plyšákov sa postará Domov – penzión pre dôchodcov v Sotine, za čo veľmi ďakujeme pani riaditeľke Riškovej.

Kresťanské centrum AC na čele s Jarkom Bačom sa postaralo i o balíčky zo združenia Samaritánska taška, ktorá pripravila zbierku medzi rodinami z východného Nemecka. Núdza o darčeky pre tieto detičky určite nebude. Všetkým ľuďom, ktorí do zbierky prispeli patrí obrovské ĎAKUJEME za všetky deti, ktorým sa dostane krásnych Vianoc v tomto roku.

Organizátori pripravili program, ktorý bude pestrou bodkou za zbierkou. Patrónkou podujatia bude Vanda Tureková. Je slovenskou herečkou s veľkým srdcom, ktorá sa objavuje v televíznych inscenáciách a filmoch. Stvárnila mnoho postáv, pôsobila v divadle Astorka, Aréna, v SND a ďalších. Zahrala si napríklad v televíznej rozprávke Domovníkov syn, v televíznom seriáli Škriatok, v televíznom filme Na Bukvovom dvore, kde v roku 1993 získala cenu za ženský herecký výkon. Po svojej prvej divadelnej sezóne na doskách SND odcestovala do Mexika a v rokoch 1997-1998 sa venovala štúdiu pohybovej techniky Joseho Limona na Národnej škole tanca v Mexiku. Potom pôsobila v nemeckom Berlíne a po krátkom pobyte v Bratislave strávila roky 2001-2002 v Tokiu, kde sa venovala nielen výskumu japonského umenia so zameraním na divadlo butoh. V poslednom období účinkuje v seriáloch Ochrancovia a Rok koňa. Už v štyroch rokoch vedela, že bude herečkou a šla za svojim snom. Verí, že vec sa môže naozaj podariť len vtedy, keď nielen ona bude dobrá, ale keď urobí niečo preto, aby aj tí ostaní boli dobrí. Nejde o cieľ, ale o tú cestu k nemu. Prečo by sme mali byť na nej k sebe neprajní, nepodržať sa navzájom, nevypočuť si jeden druhého? Sme jedna veľká rodina a musíme sa snažiť navzájom si pomáhať. Jej vlastné slová, čo sa herectva týka: “Som herečka a žiadne ďalšie ambície nemám. Nepotrebujem ceny, potrebujem hrať a keď je mi dopriate, som za to vďačná.”
Čestným hosťom je úspešná herečka Lucia Lapišáková, ktorú už na základnej škole priťahovali všetky umelecké aktivity, kultúrne vystúpenia, súťaže v prednese poézie. Má za sebou množstvo úspešne stvárnených postáv na divadelných doskách, v televíznych inscenáciách, jednu epizódnu postavu v Paneláku a významnú rolu v seriáli Žena, skúšaná osudom. Zaslúženú pozornosť jej však priniesol až seriál Pod povrchom. Napriek popularite zostáva Lucia pevne na zemi.

Medzi účinkujúcimi budú tradične moderátori podujatia zo Senice Janko Hyža a Vierka Šusteková. Ďalej sa predstavia Komorný spevácky zbor pri ECAV, skupina Chili, deti z besiedky a hudobný hosť Sisa Michalidesová ako prekvapenie. Sisa stihla v uplynulých rokoch nahrať niekoľko albumov, napísať knihu Sivý Holub, rozbehnúť projekt Veľkí herci spievajú malým deťom, aj spoluprácu s talianskym režisérom Matteom Destrom. Pod jeho dohľadom vznikla divadelná hra Eee… Earthlinks alebo Haló, mimozemšťan?!, v ktorej účinkuje i Sisa. Univerzálna umelecká osobnosť s názorom a víziou je vzácnym javom na akejkoľvek scéne. Je autorkou hudby k 3 plus 1 (jazz-fussion), Zimní kúzelníci (autorská filmová a scénická hudba). Venuje sa komponovaniu hudby k reklamným spotom, zvučkám v rádiu a hudobnej produkcii k televíznym seriálom. Všetci títo obohatia program benefičného koncertu a vyčaria krásnu atmosféru Vianoc.

Veľké poďakovanie patrí hlavným organizátorom OZ Element, Kresťanskému centru AC, Evanjelickej fare Senica, Mestu Senica a partnerom: Coop Jednota, Bagetka pri hotely Arli, Bagetáreň Jana v Senici, SOŠ Senica, ghstudio, TV Sen, TV Region, Záhorák, Záhorí.sk, My týždenník pre Záhorie, InfoSen, Záhorácke rádio, Pro Záhorí.sk, Senica+.sk, Naša Senica a Senicko-Skalicko. Všetkým dobrovoľníkom, ktorí pomáhajú s organizovaním podujatia: Viera Šusteková, Martin Filip, Nina Gurínová, Tomáš Tóbik, Gabriela Halabrínová, Patrik Halabrín, Jarko Bača, Juraj Šefčík, Katarína Poláková, Peter Kavický…

Tento projekt sa uskutočnil vďaka programu Darujte Vianoce Nadácie Orange.

Všetkých Vás srdečne pozývame 17. decembra 2014 o 18,00 h. do Evanjelického kostola v Senici.

o. z. Element Senica


.
Toto je čítané

V Senici vyhodnotili 39. ročník výtvarnej súťaže Vesmír očami detí

Vo štvrtok (18.4.) sa v priestoroch Záhorského osvetového strediska v Senici konalo…

BM: Ustekana sobota