AKTUALIZOVANÉ 17:00h: “Polícia oznamuje vodičom smerujúcim do Českej republiky, že diaľnica D2 na území Slovenskej republiky je v súčasnosti už plne prejazdná.” povedala pre Záhorí.sk policajná hovorkyňa Tatiana Kurucová.

nehoda_kamion_D2_breclav_2
Foto: HZS Jihomoravského kraje

V pondelok (15.12.) krátko po 06.00 hod. ráno bol ohlásený požiar dvoch kamiónov na diaľnici D2 (na území Českej republiky). Ako prví na miesto udalosti dorazili hasiči z Kútov.

Vodič jedného z havarovaných vozidiel bol mimo vozidla a hasiči mu poskytli predlekársku zdravotnú starostlivosť a následne ho odovzdali do starostlivosti zdravotníkom záchrannej zdravotnej služby.

Foto: HaZZ Trnava
Foto: HaZZ Trnava

Počas likvidačných prác dorazili na miesto udalosti jednotky Hasičského a záchranného zboru Českej republiky, ktoré sa zapojili do likvidácie požiaru a vykonávali vyhľadávanie nezvestného vodiča druhého vozidla. “Jeho telo hasiči našli pod ťahačom a vodič nejavil známky života. Príčina vzniku požiaru je v štádiu zisťovania.” povedal pre Záhorí.sk  Tomáš Bílik z KR HaZZ v Trnave.

Foto: HaZZ Trnava
Foto: HaZZ Trnava

“Premávku policajti usmerňujú, odklon dopravy je zabezpečený cez zjazd diaľnice D2 na Kúty, odkiaľ vodiči pokračujú k hraničnému prechodu Brodské.” uviedla pre Záhorí.sk policajná hovorkyňa Tatiana Kurucová.

nehoda_kamion_D2_breclav
Foto: HZS Jihomoravského kraje

Premávka je v uvedenom úseku zhustená. V obci Kúty sa tvoria kolóny. “Ako náhle dostaneme informáciu od českých kolegov o odstránení následkov dopravnej nehody, o prejazdnosti diaľnice D2 budeme vodičov okamžite informovať.” dodala Kurucová.

nehoda_kamion_D2_kolony_kuty
V obci Kúty sa tvoria kolóny.

.
Toto je čítané

Senické zastupiteľstvo rokovalo o dotáciách aj úprave odpadov

Vo štvrtok (18.4.) sa konalo 10. zasadnutie Mestského zastupiteľstva (MsZ) v Senici.…

BM: Ustekana sobota