Fitnes ho chytilo natoľko, že všetok svoj voľný čas venuje cvičeniu a deň čo deň ide za svojím snom stať sa profesionálnym fitnes športovcom. Jedným z jeho cieľov je aj motivácia ľudí k tomu, aby zmenili svoj život k lepšiemu. Vo svojej športovej kariére sa riadi výrokom známeho starogréckeho filozofa Sokratesa, a to „Muž nemá právo byť amatérom v rovine fyzického tréningu. Je jeho hanbou zostarnúť bez toho, aby zazrel tú krásu a silu, ktorej je jeho telo schopné.“

sastincan_Dany-Pokorny_fitness_2
Dany Pokorný, 21 rokov, 192 cm, 98 kg

Za rok sa vypracoval na svalovca vďaka tvrdým tréningom a zdravej strave
Dany Pokorný sa fitnesu aktívne venuje rok. Za toto obdobie zmenil najmä svoj životný štýl. Začal sa zdravo stravovať v štýle IIFYM (If It Fit Your Macros), čo znamená, že si presne počíta kalórie každého jedla. Mnohí možno ani netušia, že práve strava tvorí až 70% úspechu. Zo svojho života vyradil alkohol, pravidelne navštevuje fitnes centrum, kde trénuje niekedy aj dve hodiny denne. K forme, ktorú za rok dosiahol, neodlúčiteľne patrí spánok, regenerácia, pevná vôľa, odhodlanie a odriekanie chutných, ale nezdravých jedál. Fitnes je beh na dlhú trať a výsledky sa neukážu za týždeň, dokonca ani za mesiac. Veľa ľudí chce mať krásne a vypracované telo, no kto to skúsil, vie, že to nie je ľahké.

Plány do budúcnosti
Dany by chcel v budúcnosti vybudovať komunitu ľudí, ktorých bude viesť k zmene životného štýlu prostredníctvom motivačných videí zo svojho života. Ľuďom chce ukázať ako správne cvičiť, ako sa správne stravovať a tiež im chce pomáhať zostavovať správne tréningové plány a jedálničky na mieru. Dany je totiž živým dôkazom toho, že keď človek chce, tak sa dá všetko dosiahnuť. Dany má v pláne v priebehu tohto roka absolvovať kurz fitnes trénera 1.stupňa.

,,Cvičenie nie je len hodina makačky v posilke, ale aj tých zvyšných 23 hodín je v ceste za úspechom veľmi podstatných,“ povedal Dany na margo zmeny, ktorou prešiel za posledný rok.

sastincan_Dany-Pokorny_fitness
Instagram: http://instagram.com/daniephysique

Športovcom od detstva
Dany, ako väčsina detí, si od detstva vyskúšal veľa športov. Hrával futbal, počas školy reprezentoval školu v basketbale a atletike. Vyskúšal si aj bojové umenia ako karate a MMA, no časom zistil, že fitnes je tá cesta, ktorou chce v živote ísť.

Fitnes nie je pre Danyho len športom: ,,V kolektívnom športe môže človek makať na 120%, no ak spoluhráči nemajú takú istú túžbu po víťazstve, tak sa to odrazí na výsledku celého tímu. Pri fitnes, alebo hocijakom individuálnom športe, je to len na vás, koľko sily do toho vložíte a aké ovocie vám to prinesie. Fitnes je beh na dlhú trať, výsledky sa neukážu za týždeň ani za mesiac. Je potrebné mať pevnú vôlu a chuť ísť za svojim cieľom aj napriek všetkým prekážkam. Fitnes nie je len môj koníček, ale najmä životný štýl.“

sastincan_Dany-Pokorny_fitness_3
Email: dany.pokorny.fitness@gmail.com, mobil: 0918 951 929

Športové vzory
Ako každý správny športovec, aj Dany má svoje vzory v profesionálnych fitnes športovcoch ako napríklad Anton Antipov, Jeff Seid, Marc Fitt, Greg Plitt, Christian Guzman či Zyzz.

,,Silní ľudia nepotápajú iných dolu, ale dvíhajú ich hore,“ dodáva Dany na záver

David Vepy 


.
Toto je čítané

V Senici vyhodnotili 39. ročník výtvarnej súťaže Vesmír očami detí

Vo štvrtok (18.4.) sa v priestoroch Záhorského osvetového strediska v Senici konalo…

3D filamenty 2023