Do zápasu vstúpili aktívnejšie hostia a už po šestnástich sekundách preveril pozornosť domáceho gólmana Peksu Cútt. Prvá vážnejšia situácia však prišla v tretej minúte. Šimčák potiahol puk po ľavej strane a tesne pred bránou nahral na druhú stranu Česelkovi. Senický brankár sa však stihol presunúť a puk betónom vytesnil mimo bránu. V piatej minúte preveril brankára hostí Surovka, ale Andreanin si s týmto pokusom poradil. V šiestej minúte si domáci vybojovali presilovú hru, ale nedokázali ju zužitkovať. Tímy predvádzali vyrovnaný výkon. V pätnástej minúte boli hostia blízko ku gólu, keď Peksovi puk po zákroku vypadol a chvíľu nevedel, kde ho má. Jeden z domácich hráčov ho odpálil z bránkoviska a zažehnal tak nebezpečenstvo. Po prvých dvadsiatich minútach bol stav 0:0.

Marek Štítny Photography
Marek Štítny Photography

Na začiatku druhej dvadsaťminútovky boli aktívnejší hostia, ale Peksa držal svojich spoluhráčov nad vodou. V 25.minúte sa roztrhlo vrece s vylúčeniami. Najskôr bol vylúčený domáci Gula, o 44 sekúnd hosťujúci Hruška a o 13 sekúnd mieril na lavicu hanby hráč Senice Lantoš. Hralo sa tak 4 na 3. Tieto početné výhody však využité neboli. Presilovku využili až v 32. minúte hostia. Strelcom úvodného gólu bol Cútt. V nasledujúcej minúte sa však hostia dopustili dvojnásobného previnenia a hralo sa 5 na 3. Domácim sa podarilo obe previnenia voči pravidlám potrestať. Najskôr sa presadil Jurák a o chvíľu na to aj Mikéska. Po dvoch tretinách sa hráči rozchádzali do šatní za stavu 2:1.

V úvode tretej tretiny Seničanov poslal do dvojgólového vedenia Brzobohatý. Bardejovčania zvýšili od tohto momentu tempo hry a ohrozovali bránu domácich zo všemožných pozícií, ale chýbalo im troška šťastia. V tejto dvadsaťminútovke sa roztrhlo vrece s vylúčeniami. Seničania síce vyhrávali 3:1, ale nestiahli sa a naďalej hrali útočný hokej. Na strane hostí sa do zakončenia dostali Gmitter, Hruška či Baláž, na druhej strane pálil viackrát Mikéska, Lichanec či Penák, ale gól sme videli až v poslednej minúte. Po skvelej individuálnej akcii sa presadil Hruška, ktorý znížil na 3:2. Hostia sa ešte pokúsili o hru bez brankára, ale Peksu už neprekonali. Po záverečnom hvizde si hráči podali ruky a domáci hráči predviedli tradičnú ďakovačku a miláčik publika, domáci gólman Peksa, sa opäť divákom odvďačil svojím pozápasovým vystúpením.

HC Dukla Senica – HC 46 Bardejov 3:2 (0:0, 2:1, 1:1)
Góly a asistencie: 33. Jurák (Kalináč, Loydl), 34. Mikéska (Lantoš, Vereš), 42. Brzobohatý (Mikolášek) – 32. Cútt (Baláž, Gmitter), 60. Hruška
HC Dukla Senica: Peksa – Reissmuller (C), Gula, Janík, Loydl, Mikéska, Všetečka, Zábojník, Fian – Jurák, Kalináč, Lichanec – Romančík, Surovka, Mikolášek – Brzobohatý, Vereš, Penák – Videlka, Daniel, Lantoš
Diváci: 690

Petra Beblavá


.
Toto je čítané

Futbal 4. liga: Gbely doma porazili Jaslovské Bohunice

Domáci sa od začiatku pustili s chuťou do súpera a najmä v úvodnej polhodinke si…

BM: Ustekana sobota