Niekedy je potrebné namiesto rozprávania prejsť k činom. Netreba okolo seba šíriť rozruch poučovaním čo treba, ale lepšie je mať nápad a zrealizovať ho. Tak to urobil v Kútoch Martin Fekete. Prvá reakcia starostu obce Kúty Branislava Vávru bola: “Nikdy sme neboli proti verejnému natáčaniu.“, a súhlas na vysielanie dal bez váhania.  Základné technické vybavenie pomohla zabezpečiť práve naša televízia Záhorí.tv.

“Som rád, že sa prvý skúšobný prenos podaril. Záujem občanov o sledovanie obecného zastupiteľstva na internete ma milo prekvapil.” povedal po odvysielaní Martin Fekete. Nakoľko išlo o testovacie vysielanie technických možnosti bolo vysielanie promované len cez Facebook.

zive_vysielanie_obecneho_zastupitelstva_kuty

“Tatko dal prednosť sledovaniu zastupiteľstva pred večernými správami,” napísala v reakcii na priamy prenos Kúťanka Natália. Prenos spolu sledovali aj viacerí návštevníci Reštaurácie u Cugu.

Celý prenos bežal na platforme Google Hangouts. Výhodou zvolenej technológie je automatické uloženie záznamu na opätovné prehratie. “Do budúceho živého vysielania ma čaká dôležitá úloha vylepšiť ozvučenie živého prenosu.” dodal Fekete. Okrem technického vylepšenia čaká ďaľší prenos dostatočná propagácia  a samostatný Youtube kanál. Poďakovanie patrí internetovému prevádzkovateľovi RS Computer, ktorý zabezpečil dostatočný upload smerom k serverom Youtube.


.
Toto je čítané

Prezidentka so svojím tímom vysadila na Záhorí 6000 stromov

Prezidentský les sa počas soboty (20.4.) rozrástol o ďalších vyše 6000 stromov.…

BM: Ustekana sobota