Cieľom značky je podpora miestnych výrobcov, producentov a poskytovateľov služieb, ktorí vytvárajú hodnoty, ktoré sú pre región charakteristické a majú v ňom svoju tradíciu. Značka sa udeľuje na produkty, výrobky, ubytovacie a stravovacie služby v cestovnom ruchu, služby súvisiace so spracovaním regionálnej poľnohospodárskej produkcie, ktoré spĺňajú certifikačné kritériá, ktoré garantujú pôvod v regióne a predovšetkým kvalitu.

regionalny_produkt_zahorie

Záhorie“ Značka bola pridelená na 23 produktov:
1. Terézia Bugárová – keramické výrobky
2. EuroGen spol. s r.o. – kolekcia mäsiarkych výrobkov (podhradská tlačenka, podhradská
domáca klobása, podhradské domáce krvavnice, podhradské domáce jaternice)
3. EuroGen spol. s r.o. – záhorácke hovjadzí
4. EuroGen spol. s r.o. – mlieko z Prieval
5. Jaroslava Konrádová – kraslice
6. Mgr. Zdenka Pavlíková – drôtené fantázie s obmedzeným používaním
7. Syráreň Havran a. s. – kolekcia syrov (Záhorácky syr Havran zrejúci, Záhorácky syr Havran údený, Záhorácky syr Havran Prémium, Záhorácky syr Ementaler prírodný, Záhorácky syr Havran Ementaler údený, Záhorácky syr Havran Pološtiepok údený)
8. Bíliková s.r.o. – pivo Šandorf ( Ležiaky Sandorf svetlý ležiak 11°, Sandorf polotmavý ležiak 12°, Sandorf tmavý ležiak 12 °, Sandorf medový špeciál 12 °, Sandorf pšeničné pivo 12°)
9. Vranart s. r. o. Hradište p. Vr. – keramické výrobky
10. Ing. Ladislav Ševčík – med kvetový, peľ
11. PETRUS PAPIER s.r.o. – ručne vyrábaný papier
12. Peter Pollák – keramické výrobky, holíčska fajansa
13. Hana Potančoková – keramika
14. Mgr. Tatiana Kajánková – textilné doplnky z hodvábu, z vlny a cínové šperky
15. Richard Slatinský – včelí med, včelí peľ
16. Ing. Zuzana Juríčková PhD – včelí med, včelí propolis
17. Ľudmila Šteflíková – kozie mlieko
18. Ovocinár Skalica s.r.o – kolekcia výrobkov – vína(ovocné víno zo sliviek, víno z červených ríbezlí, marhuľové víno, víno jablkové a letné hruška, víno lipový kvet s medom, broskyňové víno víno z vňate mäty a medovky „letný vánok“, jablkové víno dezertném víno z kvetov bazy čiernej, jablkové víno z jabĺk prejdených mrazom, víno z čiernych ríbezlí a josty, šípkové víno dezertné, šípkové víno neskoré dezertné, šípkové víno „Pravá láska“, šípkové víno dezertné „zo zabudnutého súdka“, víno z čiernych ríbezlí a josty „Letná noc“ víno „Prvá láska“,
19. Ovocinár Skalica s.r.o – kolekcia výrobkov – šťavy, džemy sušené ovocie a medové výrobky (jablková šťava 100 %, hrušková šťava 100 %, 100 % jablková šťava s podielom ríbezlí, ocot jablkový, ocot čierne ríbezle, džem hruškový, džem z josty a čiernych ríbezlí, džem z marhúľ a ostružín, džem jablkový s vanilkou, džem jablkový škoricový, slivkový lekvár, orechy v mede, orechy v medoši, púpavový medoš, sirup z vňate mäty a medovky, sirup z vňate materinej dúšky, sirup z kvetov v baze čiernej, sirup z kvetov lipy so včelím medom, sušené jablká, sušené jablká škoricové )
20. Ovocinár Skalica s.r.o. – ubytovacie služby
21. Irenka Reptová – súkromné Múzeum roľníctva
22. Ovocinár Skalica – ochutnávky ovocných vín a vín z kvetov pre dospelých
23. Ovocinár Skalica – aktivity v sade pre deti predškolského a školského veku

regionalny_produkt_zahorieRegionálna značka je cestou, ako zachovať kultúrne a prírodné dedičstvo v predmetných regiónoch, podporiť miestnych ľudí a zároveň zviditeľniť celý región kvalitnými produktami a službami. Koordinátorom a majiteľom značky „Regionálny produkt Záhorie” je OZ Podhoran v Plaveckom Petri.

 

Ďalej: Podrobnosti o značke Regionálny produkt Záhoria


.
Toto je čítané

Nadácia Volkswagen Slovakia zaplatí obnovu unikátnych historických skleníkov v Prügerke

V bratislavskej Prüger-Wallnerovej záhrade, známej ako Prügerka, sa v pondelok (15.4.) udial…

BM: Ustekana sobota