Festival, na ktorom v termíne 23. – 25. júla 2015 vystúpi špička slovenskej a českej populárnej hudby, sa uskutoční už po šiestykrát.

Jednou z jeho hlavných hviezd bude nestarnúca Lucie Bílá. Tá vystúpi spolu s kapelou Arakain, s ktorou pred 30 rokmi začínala svoju hudobnú kariéru. I keď niekoľkonásobná Zlatá slávica po metalových začiatkoch postavila svoju popularitu na sólovej pop-rockovej dráhe, na kapelu, ktorá jej pred tromi desaťročiami dala príležitosť, nezabúda.

lucie_bila_skupina_arakain_holic_cibula_fest
Lucie Bíla a skupina Arakain 

Návrat ku koreňom
Hoci Lucie Bílá ovládla popovú scénu a Arakain sa dostal na pomyselný trón českého heavy metalu, svoje sily opäť spoja, a to aj napriek žánrovej rôznorodosti.

“S Luckou sa nám vždy skvelo hrá a spolupracuje. Pri každom koncerte nás teší jej zaujatie a srdce, s ktorým ku všetkým vystúpeniam pristupuje. Preto sme ju tento rok trochu neplánovane oslovili. A aj keď sme si boli vedomí jej obrovského pracovného vyťaženia, opäť urobila všetko preto, aby s nami mohla koncerty absolvovať. Veríme, že to bude zážitok nielen pre nás, ale predovšetkým pre fanúšikov,” uviedol gitarista a zakladateľ Arakainu Jiří Urban.

Lucie Bílá pôsobila v kapele Arakain v začiatkoch svojej kariéry v 80. rokoch minulého storočia, pričom s formáciou nahrala skladby ako Zimní královna, Cornouto či Dotyky.

V minulosti sa v rámci Cibula Festu na letisku v Holíči predstavili interpreti ako Kabát, No Name, Horkýže slíže, Desmod, Inekafe, Čechomor, Olympic, Kryštof, Chinaski, Tomáš Klus, Dalibor Janda či Divokej Bill. V minulom roku sa medzi headlinermi navyše objavil aj prvý zahraničný hosť, nemecká synthpopová legenda Alphaville. Tento rok organizátori okrem bohatého hudobného programu sľubujú aj vynovený areál s množstvom atrakcií pre mladých aj rodiny s deťmi.

Dodo Mikláš


.
Toto je čítané

Cez víkend bude opäť uzatvorený tunel Sitina

Bratislavská polícia pripomína vodičom dopravné obmedzenia v tuneli Sitina, ktorý bude počas…

BM: Ustekana sobota