Už v prvej minúte mal Riečický plné ruky práce po nahodenom puku, ale napokon sa mu podarilo čiernu gumu skrotiť. V tretej minúte sa do skvelej príležitosti dostali domáci, ale brankár hostí sa vyznamenal.

Ilustračné foto.
Ilustračné foto.

V tej istej minúte mali domáci výhodu presilovej hry, ktorú využili. Strelcom gólu bol Jurák, ktorý zasunul puk do odkrytej bránky. V siedmej minúte hostia rýchlo prešli do protiútoku a z nevinnej akcie Kivader vyrovnal na 1:1. V ôsmej minúte sa však hostia dostali do vedenia, keď nikým nekrytý Matejka dostal skvelú prihrávku od Pekarčíka a v samostatnom nájazde prekonal Peksu. Potom sa stal zápas atraktívnejší a dynamickejší. Seničania sa snažili vyrovnať, no Kalináč či Romančík si vylámali zuby na brankárovi. V 15.minúte nebezpečne zahrozili hostia, no Peksa mal potrebnú dávku šťastia a dokázal puk zachytiť tesne pred bránkovou čiarou. V závere tretiny sa do viacerých šancí dostávali oba tímy, ale brankári svoje družstvá podržali. Minútu pred koncom prvej tretiny dostali hostia výhodu presilovej hry po vylúčení Lantoša, no do konca prvého dejstva z nej nič nevyťažili. Do kabín sa tak hostia rozchádzali za stavu 1:2.

Do druhej tretiny vstupovali hostia s 58-sekundovou početnou výhodou, ale nedokázali ju využiť. O chvíľu však hostia hrali presilovku opäť, no túto už využiť dokázali. Z takmer nulového uhla sa presne trafil Matejka. Seničania sa začali viac tlačiť dopredu. Ich snaha bol odmenená gólom, keď na 2:3 znížil v 25. minúte Videlka. V nasledujúcich minútach diváci sledovali vyrovnaný priebeh hry, ale v 31. minúte sa potvrdilo staré známe: nedáš – dostaneš. Seničania nevyužili veľkú príležitosť, no v následnom protiútoku sa presadil Tomčák, ktorý vyhnal Peksu z brány. Na jeho miesto nastúpil Porubský, ale ani on si nedokázal udržať čisté konto príliš dlho. Už po minúte inkasoval a stav zápasu bol 2:5. Seničania sa nevzdávali a v 36. minúte znížil svojím druhým gólom na 3:5 Videlka. Do konca druhej tretiny už ďalší gól nepadol a tak bol po dvoch tretinách medzi družstvami dvojgólový rozdiel.

Do tretej tretiny domáci vstúpili s vedomím, že na rozdiel jedného gólu musia znížiť, čo najskôr. Tento ich zámer im však marili ako hosťujúci hráči, tak aj hosťujúci brankár, ktorý vyťahoval výborné zákroky, čím privádzal domácich hokejistov do zúfalstva. Niekoľkokrát vychytal Lantoša, Kalináča či Gulu. Hostia sa do útoku nejako netlačili a hrali len to, čo potrebovali. Do konca tretej tretiny zostávalo niečo vyše štyroch minút, keď domáci dostali výhodu presilovej hry. Počas nej si vypracovali ďalšie šance, no ani jedna z nich neskončila za chrbtom brankára Riečického. Necelé dve minúty pred koncom si domáci zobrali oddychový čas, po ktorom zostal Porubský na hráčskej lavici. Počas power play sa podarilo domácim znížiť. Strelcom gólu bol Lantoš a do konca tretej tretiny zostávalo 1:24. Zostávalo 24 sekúnd do konca a domáci hrali presilovku. Porubský zo striedačky sledoval počíňanie svojich spoluhráčov, ktorým sa však gól dať nepodarilo a tri body tak putovali do Prešova.

HC Dukla Senica – P.H.K. 3b Prešov 4:5 (1:2, 2:3, 1:0)
Góly a asistencie: 4. Jurák (Gula, Reissmuller), 25. Videlka (Brzobohatý, Mikéska), 36. Videlka (Všetečka, Brzobohatý), 59. Lantoš (Kalináč, Romančík) – 7. Kivader (Lipovský, Hargaš), 9. Matejka (Pekarčík, Tomčák), 24. Matejka (Tomčák, Nagy), 32. Tomčák (Pitka, Matejka), 33. Tomčák (Pitka)
HC Dukla Senica: Peksa – Reissmuller (C), Gula, Janík, Loydl, Mikéska, Všetečka, Zábojník, Fian – Jurák, Kalináč, Lantoš – Romančík, Surovka, Mikolášek – Videlka, Vereš, Penák – Brzobohatý, Daniel.
P.H.K. 3b Prešov: Riečický – V. Sabol, Pitka, Kobeľa, Novický, Niník, Hargaš – Matejka, Tomčák, F. Pekarčík – A. Lipovský, M. Nagy, Kivader – Chalupa, Potoček, Guntáš
Diváci: 509

Petra Beblavá


.
Toto je čítané

Squash: Skalickí Barbari víťazmi základnej časti 2. ligy

Posledné kolo 2. squashovej ligy sa konalo v Skalici. Barbari si počas…

BM: Ustekana sobota