Kvalitné výkony na počkanie predvádza žiak Marcel Žilavý (AC Malacky), ktorý sa ani medzi dorastencami nestratí. Aktuálny držiteľ národného rekordu zo žiackych prekážok predviedol v nedeľu dva skvelé behy na rovnakej trati aj v dorasteneckej kategórii. Najprv v rozbehu zvládol šesťdesiatku s prekážkami za 8,53 s, aby vo finále zlepšil čas na 8,40 s a získal bronzovú medailu. Pripomeňme, že jeho žiacky rekord má hodnotu 8,34 s, takže veľké rozdiely medzi odlišnou výškou žiackych a dorasteneckých prekážok preňho nehrá očividne veľký význam. Úspešnou disciplínou z pohľadu malačanov bola nepochybne dvojstovka, na ktorej sa až traja chlapci zmestili do prvej pätice. Z toho dvaja boli žiaci. Okrem spomínaného M. Žilavého (čas 23,86 s, 4. miesto) aj piaty Boris Pribil (24,10 s) a predovšetkým strieborný Michal Mecháček (23,61 s).

atletika_malacky_Mechacek_c_9_foto_R_Pazitny
Mecháček (č.9), Foto: Pažitný

Mecháčkovi sa zadarilo aj na najkratšom šprinte, vo finále šesťdesiatky finišoval tretí za 7,37 s. Jeho kolega Boris Pribil vyhral s prevahou beh na 400 m o 34 stotín pred Nitrančanom Krchňavým. Stačil mu na to čas 52,27 s. V chôdzi utrhol pri nízkej konkurencii bronz Mário Nesnadný z MŠK Borský Mikuláš, ktorý tri kilometre odpochodoval za 15:43,06 min. Vynikajúco si počínala najmä štafeta Malačanov na 4×200 m. Po vypadnutí jedného z jej členov Samuela Kollára pre boľavý sval, sa skladal síce z polovice zo žiakov, no aj tak ovládla celkové poradie. S obrovskou prevahou až takmer päť sekúnd pred Dubnicou nad Váhom pridávali postupne náskok najprv žiaci Žilavý a Havlík a potom dvojica dorastencov Pribil, Mecháček.

Flajžíková, Foto: Pažitný
Flajžíková, Foto: Pažitný

V kategórii dorasteniek sa blysli predovšetkým zástupkyne technických disciplín. Najprv odchovankyňa skalickej atletiky, toho času členka ŠOG Nitra Aneta Flajžíková posunula hranice svojich možností na métu 564 cm. Týmto výkonom celkom presvedčivo zdolala druhú Ďurnekovú z Považskej Bystrice a potvrdila stúpajúcu formu v aktuálnej sezóne. Na jej výkon nadviazala v trojskoku Malačanka Kristína Martinusová, ktorá si podobne výrazne polepšila v osobných štatistikách. Výkonom 10,91 m z druhej série súťaž dlho viedla, až v poslednom pokuse ju dokázala o osem centimetrov preskočiť Anna Vlčková z Nitry.

Richterová, Foto: Pažitný
Richterová, Foto: Pažitný

No a do tretice zaknihovala výborný osobný rekord a bronzový kov k tomu guliarka Karin Richterová z AC Malacky, keď prvý raz v živote prekonala jedenásť metrov a pridala k tomu 21 centimetrov. Súťaž, v ktorej sa atlétka, ktorá pritom aktívne hráva aj hádzanú ocitla, bola ozdobená národným dorasteneckým rekordom Patrície Slošárovej 16,91 m. Vo finále behu na 60 metrov si piatu priečku vybojovala Susanna Chlepková z AC Malacky (8,19 s, v kvalifikácii 8,17). V chôdzi na tri kilometre medaila unikla žiačke Silvii Cintulovej z Borského Mikuláša, avšak čas 17:08,66 min znamenal jej nový osobný rekord.

atletika_malacky_chlepkova_377_60_m_finale_R_Pazitny
Chlepková (č. 377) finále 60 m, Foto: Pažitný

Týmito pretekmi halová sezóna skončila. Neplatí to pre odchovancov malackej atletiky Martina Kocha a Alexandru Štukovú a odchovanca Juniora Holíč Matúša Bubeníka, ktorí sa prebojovali i na halový kontinentálny šampionát do Prahy a o ich výsledkoch vás budeme ešte informovať.

TK AC


.

BM: Ustekana sobota