Šaštín-Stráže. Svoj jubilejný 5. ročník tu odštartoval na čemoťáckej trati Zváčka MX&QUAD šampionát Andrei Zmajkovičovej. Podujatím sprevádzal vynikajúci komentátor Maroš Palesch.

Foto: LiBy photography
Foto: LiBy photography

Zváčske depo sa začalo plniť už od soboty, do nedeľnajšieho rána boli zabrané všetky vyhradené plochy. Výpravy si so sebou priviezli nie len samotné mašiny, ale častokrát aj celé technické zázemie.

Na trati to burácalo od skorého rána, dopoludnia prebiehali tréningové a kvalifikačné jazdy. MX&QUAD patria do kategórie športov, ktoré urobia z nejedného chlapa aj ženskej drsňáka, ak ste videli niektorého z jazdcov zletieť z mašiny, alebo ju prevrátiť, určite nebudete nič namietať.

Foto: LiBy photography
Foto: LiBy photography

Prvá finálová rozjazda bola odštartovaná už krátko popoludní. Slnečné počasie a mierne povetrie dotvárali príjemnú nedeľnú atmosféru v znamení motošportu. ČEMOTO mali rozloženú svoju základňu priamo na športovisku a že ich nebolo málo. Do boja o prvé miesta vyšli s plným nasadením a zahviezdiť na domácej dráhe sa podarilo najmä Ivanovi Černému v kategórii MX4.

V druhých finálových rozjazdách už išlo do tuhého, do hry však vstupovala únava, predsa len, udržať mašinu na uzde dá poriadne zabrať hádam každému. Kým niektorí jazdci, skákali na zváčskych motokrosových segmentoch ako o dušu, tí opatrnejší nimi ladne prechádzali. V zákrutách si však ani jedni ani druhí nič nenechali a prišlo aj na tesné kontakty.

Výsledkovú listinu prvých priečok a záhoráckeho výberu si môžete pozrieť TU.

Hobby šampionát Slovakia MX&QUAD Championships je jeden z MX&QUAD seriálov, kde vám nič nebude chýbať, organizátori spolu s prevádzkovateľmi tratí zabezpečujú nie len jazdcom, ale aj návštevníkom servis na vysokej úrovni.

Foto: LiBy photography
Foto: LiBy photography

SLOVAKIA MX&QUAD CHAMPIONSHIPS – MotoCorse CUP 2015 sa na Záhorie opäť vráti na záverečný pretek do Gbelov, ktorý sa uskutoční 5. septembra na cunínskej tratí klubu MX Gbely.

Prvý pretek jubilejného 5. ročníku Slovakia MX&QUAD Championships sa uskutočnil vďaka Slovakiacross.sk, a MS klimatizácie, ČEMOTO, najmä vďaka generálnemu partnerovi MotoCorse.sk. Mediálnymi partnermi sú Fullgas.sk, Digisport, Motoride.sk a CountryCross.sk, RB Report – butas.blog.sme.sk, Motomagazín, FB Milujeme Motokros, Slovak-motorsport.net, QuadRace.cz, Grip-TV.cz, MotoLevel.com, Offroad4x4, Ján Buchel – Photography, Quad Offroad, Studio 511 Videoproduction, QuadMania.cz, Bang.sk, Storm Design – stormracing.cz.

Radovan Butaš


.
Toto je čítané

Hádzaná: Záhoráci budú hrať skupinu o 5. – 8. miesto

V stredu 10. apríla odohrali hádzanári Záhoráci Stupava/Malacky domáci extraligový zápas s Považskou Bystricou. Išlo…

BM: Ustekana sobota