Domáca Merci Záhorská Ves privítala na svojej pôde 24 súborov z rôznych kútov Slovenska i Českej republiky. Zárukou vysokej kvality hodnotenia súťaže bola medzinárodná porota, ktorá zasadla v zložení Mgr. Martina Kurilová (predseda poroty), twirlingové sestry Tereza a Kristýna Rejlové, Alžbeta Martišková a Marianna Antaličová.

Mazoretkovy_maraton_Zahorska_Ves_merci

Odborným okom sledovali prácu s náčiním, choreografiu a pohybovú techniku každej mažoretky. A veruže sa bolo na čo pozerať! Viac ako 180 súťažných variácií potešilo aj to najnáročnejšie oko diváka. Kultúrny dom praskal vo švíkoch, veď každý chcel vidieť a povzbudiť svoj tím. Spestrením programu bola voľba Miss mažoretka v každej vekovej kategórii, kde sa najviac darilo energickým Kysučankám.

V celkovom hodnotení samozrejme nesklamal ani domáci súbor Merci Záhorská Ves, ktorého členky stáli na stupienku ocenených až 15-krát! Päť zlatých, šesť strieborných a štyri bronzové medaily len utvrdzujú trénerku Natáliu Vajdečkovú v tom, že to, čo robí, robí dobre. Podobne ako sa však okresáva diamant, aj dievčatá ešte nájdu štrbiny, ktoré je potrebné cibriť a vylepšovať. Či sa im to podarí sa môžete presvedčiť už túto sobotu (25.4.) na ďalšej súťaži v Sobotišti.

merci_pohar_mazoretky_zahorska_ves

V závere by som sa rada poďakovala všetkým, ktorí sa pričinili o plynulý priebeh súťaže Merci pohár, či už organizátorom, porote alebo súťažiacim. Teší ma, že čoraz viac dievčat vymieňa diaľkový ovládač od televízora za mažoretkovú paličku, pom-pomy. Vek, kedy deti hravou formou prvýkrát privoňajú k tomuto krásnemu športu sa neustále znižuje a to je dôkazom, že mažoretky sa nestratia ani v budúcnosti.
Paličke zdar, vidíme sa o rok!

Komíneková


.

BM: Festival Záhrad