Taxikár ho zaviezol k domu, s tým, že ide dnu pre peniaze. Asi po 10 minútach prišiel naspäť k autu, no namiesto peňazí mal v ruke ukrytý kuchynský nôž.

muz_noz_napadnutie
Ilustračné foto.

Sadol si späť do Renaultu na miesto spolujazdca a nožom zaútočil na 61 ročného taxikára z Hodonína. Jedenkrát ho pichol do krku a vzhľadom nato, že napadnutý sa bránil, pri opakovanom útoku utrpel rezné poranenia prstov, tváre a hrudníka. Útočník chcel pod hrozbou zabitia peniaze. Taxikár mu vydal peňaženku s 2700 českými korunami, no páchateľ ešte odcudzil mobilný telefón a navigáciu a následne z miesta odišiel.

Privolaní policajti ihneď zahájili pátranie po páchateľovi, pričom kriminalisti do niekoľkých hodín zadržali podozrivého muža v Kútoch na ulici. Na základe zhromaždených dôkazov vyšetrovateľ obvinil 31 ročného Daniela z Kútov zo zločinu lúpeže. V súčasnosti je zadržaný s návrhom na väzobné stíhanie. V prípade preukázania viny hrozí obvinenému, za lúpež spáchanú závažnejším spôsobom konania a na chránenej osobe, odňatie slobody na sedem až dvanásť rokov.

Záhorí.sk informovala policajná hovorkyňa Martina Kredatusová.


.
Toto je čítané

Divadlo na hambálku finišuje prípravy na premiéru novej hry

Herci malackého Divadla na hambálku v týchto dňoch finišujú s prípravami na…

BM: Ustekana sobota