Doobedňajšia nepriazeň počasia organizátorov nezaskočila, program prispôsobili aktuálnej situácii a podujatie sa tešilo vysokej návštevnosti. Veľkým lákadlom isto bol i vynikajúci guláš zdarma, ktorý zabezpečila spoločnosť Prvá plavebná. Počas dňa navštívilo podujatie takmer 1500 návštevníkov s viacerých miest Slovenska a Čiech.

otvorili-plavebnu-sezonu-batov-kanal-skalica-2015

Program sa odštartoval slávnostným odomknutím vôd Baťovho kanála, ktorého sa ujali prevádzkovatelia prístavu Martina Šebelová a Marián Tongeľ a ich hostia. „Vedenie mesta Skalica podporuje myšlienku rozvoja vodnej turistiky v našom regióne a s plánovaným rozšírením kanála očakáva zvýšený záujem nielen o Baťov kanál, ale tiež o priľahlé mestá a ich služby“, povedal v príhovore zástupca primátora mesta Skalica Peter Pagáč.

„Nová plánovaná plavebná komora pri skalickom prístave bude ďalším krokom, ktorý nám v budúcnosti dovolí dostať sa loďou pomaly hoc až do Viedne“, s úsmevom dodal Pagáč. Otvárania sa zúčastnil tiež poslanec NRSR Dušan Čaplovič.
Symbolickým ponorením veľkého kľúča do vôd kanála sa oficiálne otvorila deviata plavebná sezóna a spustili sa prvé plavby. Táto atrakcia sa tešila veľkému záujmu, plavby s lodivodom smerovali k technickej pamiatke Výklopník.

otvorili-plavebnu-sezonu-batov-kanal-skalica-2015-2
Na pódiu sa predstavili hudobné skupiny TNT, Zydeco B band, Kabát revival, folklórny súbor Skaličan, speváčka Deniska zo Zeleného Domu, mladé športové gymnastky z telovýchovnej jednoty Sokol a veľkú show na hrazdách predviedli členovia tímu Street Workout Skalica. „Pre deti bol v areáli prístavu pripravený skákací hrad a veľká trampolína“, informovala Martina Šebelová zo skalického prístavu. „V sezóne rovnako pre deti i dospelých chystáme zaujímavé podujatia, ako je Rozprávkový deň detí alebo Inline paráda“, pozýva Šebelová.
Z podujatia si mohli návštevníci odniesť tématickú fotografiu, ktorá im bola na mieste vytlačená a bude im pripomínať tento deň.

Aktuálne na FB stránke prístavu prebieha v súvislosti s otvorením novej sezóny súťaž o celodennú plavbu na lodi, do ktorej sa môžu zapojiť všetci fanúšikovia Baťovho kanála. Prístav na Baťovom kanáli, ktorý je vyhľadávaným miestom oddychu a aktívneho odpočinku pre všetky kategórie, je otvorený od 1. mája pre návštevníkov až do konca septembra.

Soňa Postová


.
Toto je čítané

Senické zastupiteľstvo sa bude venovať úveru na modernizáciu mestskej bytovky

Zastupiteľstvo mesta Senica zaradilo do programu svojho štvrtkového (18.4.) rokovania rozhodnutie o…

BM: Ustekana sobota