Vďaka finančnej podpore ČSOB nadácie vo výške 3000 eur mohli zrealizovali projekt V zdravom tele zdravý duch, ktorý vyvrcholil zdravým piknikom na lúke pred kaštieľom.

no_vstupte_malacky_MH_Plavecky_hrad no_vstupte_malacky_MH_rytmika no_vstupte_malacky_MH_spolocna
„Spoločne sme si pripravili zoznam zdravých receptov, podľa ktorých môžu naši klienti aj doma spolu so svojimi rodinami variť. Pravidelne chodíme plávať, zaradili sme denné ranné rozcvičky, niektorí klienti skúsili aj jogu a cvičenie v posilňovni,“ hovoria nadšene asistentky zo Vstúpte. Veľkým zážitkom pre všetkých bolo aj absolvovanie trojdňového rekondičného pobytu v Plaveckom Podhradí koncom apríla.

no_vstupte_malacky_kolekcia_VTZD_1

no_vstupte_malacky_piknik1

no_vstupte_malacky_piknik
V závere projektu si vo Vstúpte týždeň pochutnávali na zdravej vegánskej strave. Program vyvrcholil piknikom na lúke v Zámockom parku 20. mája s pripraveným bubnovacím workshopom so známym učiteľom rytmiky Tony Gúthom a hodiny jogy pod vedením Lucie Bolfovej z centra Yoga Shala Malacky. Pozvanie na piknik prijali aj deti z Lesného klubu Trvalkáči.
Projekt V zdravom tele zdravý duch má slúžiť na podporu zmeny životného štýlu u ľudí s mentálnym postihnutím, rozvinúť ich záujem o zdravé jedlo, povzbudiť ich k tomu, aby vyhodnocovali, čo je súčasťou ich jedálnička a či je to pre nich prospešné. Príprava zdravých jedál a pravidelné cvičenia aj po skončení projektu zostanú pevnou súčasťou aktivít s klientmi v rehabilitačnom centre Vstúpte.

no_vstupte_malacky_varime

no_vstupte_malacky_kolekcia_VTZD

CSOB_Nadacia_logo

Lucia Vidanová


.
Toto je čítané

V Senici vyhodnotili 39. ročník výtvarnej súťaže Vesmír očami detí

Vo štvrtok (18.4.) sa v priestoroch Záhorského osvetového strediska v Senici konalo…

Trnavské rádio Tak akorát 2024