Podľa doterajšieho vyšetrovania obvinený v utorok (9.6.) v obedňajších hodinách nasadol do osobného motorového vozidla zn. škoda Octavia, ktoré bolo odstavené v blízkosti autobusovej zastávky na Kláštornom námestí v Malackách.

policia_auto_pomahat_a_chranit

Hliadka Mestskej polície spozorovala páchanie priestupku,  pristúpila k vozidlu, a vyzvala v súčasnosti už obvineného, aby predložil doklad totožnosti. Na výzvu hliadky však muž nereagoval, a s vozidlom začal cúvať, pričom poškodil dopravné značenie. Dvojčlenná hliadka Mestskej polície ho pešo nasledovala a vyzývala, aby vozidlo zastavil. Keď členovia hliadky predstúpili pred vozidlo, obvinený sa s vozidlom pohol smerom dopredu na členov hliadky, pričom opakovane, približne tri krát narazil prednou časťou vozidla do člena hliadky, čím spôsobil príslušníkovi Mestskej polície zranenia, ktoré si vyžiadali ambulantné ošetrenie. Následne na to sa obvinený vo vozidle uzamkol a odmietol z neho vystúpiť až do príchodu hliadky, ktorá ho obmedzila na osobnej slobode a eskortovala na príslušné policajné oddelenie.

Po vykonaní potrebných úkonov mu bolo vyšetrovateľom vznesené obvinenie zo zločin útoku na verejného činiteľa. Obvinený je stíhaný na slobode.

Záhorí.sk informovala policajný hovorkyňa Lucia Mihalíková.


.

BM: Ustekana sobota