Aj napriek miernym dažďovým prehánkam, môžeme 8.ročník zhodnotiť ako úspešný. V predchádzajúcom roku sa organizátori tešili z rekordnej účasti 700 zaregistrovaných detí a tento rok ich nebolo o nič menej.

Cesta-rozpravkovym-lesom-sajdikove_humence_2

Deti stretli v lese vyše 70 rozprávkových bytostí na 23 stanoviskách, ktoré si pre ne pripravili rôzne úlohy, pohybové i náučné, oboznámili ich s bylinkami či chovom ovečiek. Po úspešnom prejdení celej trasy lesa, na deti čakala pahreba, kde si opekali špekáčiky. Prejdením lesa sa však program nekončil. Nasledoval zásah hasenia požiaru dobrovoľnými hasičmi, prehliadka vojenskej techniky, deti zabavilo Bábkové divadlo Žužu s predstavením Ako chrániť prírodu a na záver podujatia všetci s napätím očakávali prekvapenie z neba. Prekvapenie zosadlo na miestne futbalové ihrisko a nebol ním nik iný, ako profesionálni parašutisti v kostýmoch hrdinov Spidermanov a Batmana. Aj keď do poslednej chvíli zvažovali zoskok pre vrtkavé počasie, prekvapenie nakoniec vyšlo. Počas dňa si deti spríjemňovali čakanie na zábavných atrakciách či vozením sa na poníkoch.

Cesta-rozpravkovym-lesom-sajdikove_humence
Organizátori sa tešia z každoročnej väčšej a väčšej účasti, ktorá ich motivuje pokračovať v tejto tradícii a prinášať tak deťom niečo nové každý rok. Isté je, že budúci rok sa deti opäť raz ocitnú v rozprávkovom lese v Šajdíkovych Humenciach.

Dominika Leváková

Cesta-rozpravkovym-lesom-sajdikove_humence-3

Išel sem sa kuknút do Šajdíkú do teho Rozprávkového lesa. Dojdem na parkovisko ešče pred začátkem a plno. Dojdem do lesa a plagát POZOR, v lesi sú zbojníci. Povídam si: Srandujú, no za chvílku sem ich aj naozaj stretel. Šikovne sem sa im vyhel, no kúščel dál Piráti (a ešče k temu z Karibiku). Ani oni mja nedostali. Strach mi nahnali aj Neandertálci z týma kyjama. Hned mja napadla pjesnička (z jedným budu ženu bíci…). Spjev mja však prešel, ked sem videl jak Čert vláči na ocasi Káču. Trošku sa mi ulavilo, ked sem sa dostal do mírnejšího pásma, de byli Miki maus s kamarádkú Minnie, Včielka Mája s Vilkom či Pat a Mat. No zrazu sa mi zjavili dve čarodejnice. Radči sem čučal, no jedna nezodpovedná ženská, kerá mjela ze sebú dvje malé deti neco zapindala na ty čarodejnice a oni ju hned premenili na kozu kamerunskú. Ale co je najhorší, oni premenuli aj ty dvje dzecušky ma malé kozenky.
Zebral sem nohy na plecá (fčil mja napadel aj jeden vtip) a poďho z lesa preč.
Ale za rok tam pujdem zas.
Napísal Jozef Komorný


.

BM: Ustekana sobota