Disk golf má podobné pravidlá ako golf, len namiesto palíc a loptičiek sa používajú špeciálne disky (alebo frisbee) a namiesto jamiek sú vyvýšené koše s visiacimi reťazami, aby sa disk lepšie zachytil.

Ilustračné foto
Ilustračné foto

Hra sa začína na odhodisku, čo je alternatíva ku golfovému odpalisku. Tam sa nachádza tabuľka, ktorá hráčovi napovedá, akým smerom treba disk hodiť. Cieľom je dokončiť jamku – kôš s najmenším počtom hodov. Pri každom odhodisku bude aj infotabuľa o pravidlách disk golfu.

Tento šport sa zrodil v Amerike. Disk golf sa dá hrať v podstate hocikde v prírode, ihriská môžu byť stále alebo provizórne. Môžu ho hrať deti až po seniorov, finančne nie je náročný a pri pobyte na čerstvom vzduchu prospieva zdraviu.

diskgolf_mapa_ihriska_senica

V senickom parku budú 2 koše. Jeden bude v blízkosti DAVu so 4 dráhami, oproti vstupu na kúpalisko bude druhý s 3 dráhami a v Sotine pri workoutovom ihrisku bude tretí kôš s 2 dráhami. „Rozhodli sme sa už na prázdninové mesiace dať do užívania disk golfové ihrisko, aby tu deti pri športovaní aktívne využívali čas, aby si mohli zahrať aj so svojimi rodičmi. Dúfame, že disk golf zaujme čo najviac ľudí,“ informoval zástupca primátora Ján Hurban, ktorý zdôraznil, že mesto bude požičiavať disky počas letných mesiacov na senickom kúpalisku a v Infosene, kde si ich môžu občania aj zakúpiť. Požičovné na 24 hod. bude v sume 1 €.

Ihrisko bude oficiálne otvorené počas otváracieho turnaja, ktorý sa uskutoční 12. júla za účasti miestneho frisbee teamu Senica a zástupcu primátora mesta Ing. Jána Hurbana. Verejnosť si však ihrisko môže vyskúšať už od piatka 3. júla 2015.

bar

POZRITE SI ROZHOVOR O DISK GOLFE


.

BM: Festival Záhrad