„Pri tejto práci je dôležitá zručnosť a rýchlosť,“ hovorí Mário Hesek, vedúci oddelenia opráv a údržby vodovodných sietí spoločnosti Infraservices, ktorá je dcérskou spoločnosťou BVS, zodpovednou za servisné aj údržbárske práce na vodovodnej a kanalizačnej sieti BVS.

Ilustračné foto BVS
Ilustračné foto BVS

Hodnotiť sa bude čas i kvalita prevedeného úkonu, a to pri dodržaní bezpečnosti a ochrany zdravia pri práci. Súťažiť budú tri dvojčlenné družstvá z Bratislavy a Senice v priestoroch BVS Senica na Hviezdoslavovej 476. Víťaz postúpi na celoslovenské majstrovstvá, ktoré sa uskutočnia na Donovaloch. V polovici septembra si tam zmerajú sily najlepší vodári z desiatich slovenských vodárenských spoločností.

Ilustračné foto BVS
Ilustračné foto BVS

Cieľom súťaže je ukázať náročnosť vodárenskej práce a pripomenúť, že voda tečúca z kohútika nemusí byť takou samozrejmosťou, ako sa môže zdať. Častokrát si odstránenie poruchy vyžaduje veľké nasadenie, skúsenosti a šikovnosť v náročných terénnych i poveternostných podmienkach. Samotní vodári berú svoju profesiu vážne a na súťaž sa dlhodobo pripravujú. Jej odborným garantom je Asociácia vodárenských spoločností, ktorá združuje sedemnásť vodárenských firiem.

Alexander Buzinkay


.

BM: Festival Záhrad