Podobné pocity prežívali „fanúšikovia“ hasičského športu z DHZ Podbranč- Horná Dolina začiatkom mesiaca júl. Ich dorastenci získali zlatú medailu na Majstrovstvách Slovenska dobrovoľných hasičských zborov a hasičského dorastu, ktoré sa konali 11.7.2015 v Turanoch.

Foto: DHZ Podbranč Horná Dolina
Foto: DHZ Podbranč Horná Dolina

Pocit víťazov si už na Majstrovstvách SR vyskúšali, a to v roku 2013 v Skalici, kde získali „len“ 1.miesto za najlepší požiarny útok v súťaži, celkovo skončili na 5.mieste. O to viac bojovali tento rok na Okresnej súťaži DHZ v Kútoch, aby postúpili na Krajské kolo DHZ v Cerovej, kde im 1.miesto zabezpečilo postup na Majstrovstvách SR v Turanoch. A spoločný sen víťazstva bol na dosah.
Trnavský kraj v kategórii dorastenci reprezentovali – Dudík Miroslav, Kadlečík Branislav, Hrbek Jakub, Kadlečík Michal, Prekopa Jaroslav, Mareček Tomáš, Tomeček Radovan, Slaný Daniel, asistent Kadlečík Tomáš, tréner Jankových Ondrej, Bosák Miroslav.

Po absolvovaní povinných vstupných kontrol sa začala súťaž. Súťaží sa v dvoch disciplínach a to- požiarna štafeta a požiarny útok. Výsledné časy sa sčítavajú. Každé družstvo má 2 pokusy, z ktorých sa počíta lepší výsledok. Čo sa týka štafety, rátal sa nám čas 70,58s. Tu nás prekonalo iba jedno družstvo. Po absolvovaní tejto disciplíny sme boli na 2.mieste. Rozhodnúť teda mali požiarne útoky.

Išlo o veľa, do útoku sa vkladali veľké nádeje, ale zapracoval škriatok „náhoda“ a prvý útok sa tak trochu „zamotali hadice“ a s časom 62,24s boli na konci rebríčku. Po prekonaní prvotného šoku, s napätím a „nervami“ každému vlastnými, čakali na druhý útok. Napätie sa dalo krájať, keďže druhý pokus bol ako posledný v poradí. Pozorne sledovali každé jedno družstvo, rátali body. Do poslednej minúty súťaže nevedeli či budú „zlatí“ alebo idú domov s prázdnymi rukami.

Foto: DHZ Podbranč Horná Dolina
Foto: DHZ Podbranč Horná Dolina

No a potom to prišlo. Posledný útok v súťaží a ich druhý pokus. Po celodennom čakaní a vzájomnej podpore, sa všetka dvojročná príprava a tréningy pretavili do pár sekúnd, ktoré rozhodli o „zlatých chlapcoch“. Štartér odštartoval, tribúna burácala a chalani sa rozbehli. Požiarny útok zvládli v pohode a s prehľadom dosiahli čas 23,49s, ktorý im zabezpečil titul Majstra SR v hasičskom doraste na 2 roky.
A ako čerešnička na torte bolo ocenenie pre ich trenéra Ondreja Jankovýcha, ktorý za svoju prácu zaslúžene dostal medailu M. Schmidta za zásluhy o výcvik.

Foto: DHZ Podbranč Horná Dolina
Foto: DHZ Podbranč Horná Dolina

Veľké ďakujem patrí všetkým, ktorí ich prišli priamo povzbudiť do Turian, a veruže bol ich plný autobus. A tiež aj všetkým doma, ktorí ich celé tie roky podporovali.
Bol to výnimočný zážitok pre všetkých. A ako chalani svorne potvrdili…o 2 roky si to zopakujú 

Facebook: DHZ Podbranč Horná Dolina

Sona Kadlečíková


.
Toto je čítané

Skalica získala takmer 700-tisíc eur na rekonštrukciu škôlky

Mesto Skalica uspelo so žiadosťou o dotáciu na rekonštrukciu Materskej školy Dr.…

BM: Ustekana sobota