Začiatok prezentácie bol od 14:00 kde sa začali objavovať prvý detský účastníci. Aj napriek naozaj pekelnému počasiu z toho bola rekordná účasť, 195 účastníkov.

Malokarpatský kros
Malokarpatský kros

Oproti minulému ročníku síce ubudlo bežcov v hlavnom preteku ale výrazne viac štartovalo detských účastníkov. Detské kategórie štartovali na tratiach v dĺžkach od 60 m pre najmenších až po 1800 m pre juniorov a dorastencov.

Po ukončení a vyhlásení výsledkov detských behov o 17:00 štartoval hlavný pretek, ktorého najmladším účastníkom bol iba 11 ročný domáci bežec Matúš Rybarík. Matúš zdolal 7 km dlhú trať v čase 45:33. Najstarším účastníkom behu bol 78 ročný Květoslav Hána s časom 45:00. Obom bežcom želáme ešte veľa šťastne dobehnutých kilometrov.
V ženskej kategórii, ktorá mala dĺžku 7 km ani pekelné počasie nedokázalo zvíťaziť nad Irenou Pospíšilovou, ktorá opäť potvrdila svoju výbornú formu keď posunula traťový rekord z minulého roku o 30 s a jasne zvíťazila s časom 30:06. Druhá dobehla so stratou 1:46 Kovalčiková Lucia a tretie miesto s časom 33:00 vybojovala Blažena Kocúriková.
Muži bežali bežali dva okruhy a v tomto počasí to bolo naozaj náročné. Po prvom kole viedol s veľkým náskokom Milan Viktora pred obhajcom minuloročného víťazstva Pavlom Bukovácom. Bohužiaľ si Milan v druhom kole poplietol trať čoho využil Pavol a bol z toho vyrovnaný časový rekord ako predošlého roku. Bukovác dobehol do cieľa na 14 km trati s časom 54:20. Na trati ho stíhal Dušan Tomčál, ktorý dobehol len o 5 s neskoršie a tretiu priečku si aj napriek počasiu vybojoval Luďek Durďák s časom 54:59.

Po dobehnutí všetkých bežcov v cieli čakala pamätná medaila a občerstvenie. Nasledovalo slávnostné vyhodnotenie jednotlivých kategórií a odovzdávanie cien.

Špeciálne ďakujem od organizátorky podujatia Lenky Kubisovej patrí všetkým sponzorom vďaka ktorým sa jej podarilo podujatie zorganizovať a rovnako aj všetkým dobrovoľníkom, ktorý v deň preteku pomáhali s organizáciou.

Lenka Kubišová


.

BM: Festival Záhrad