AKTUALIZOVANÉ: Auto s nemeckým evidenčným číslom smerovalo do Českej republiky. Vozidlo sa rozhodli skontrolovať. Okrem vodiča, občana Nemecka pakistanskej národnosti sa v ňom nachádzali ďalšie dve osoby. Tie nevedeli hodnoverným spôsobom preukázať svoju totožnosť. Zistené skutočnosti naznačovali, že ide o občanov Pakistanu a na území Slovenska sa zdržujú neoprávnene.

Prvú informáciu sme priniesli už vo štvrtok večer.

aktualne_prave_sa_stalo

Ďalším šetrením policajti zistili, že v jednom prípade ide o žiadateľa o azyl v Maďarsku. Migranti vo veku 29 a 41 rokov cestovali z Maďarskej republiky a ich cieľom bola Spolková republika Nemecko.

V prípade žiadateľa o azyl bude osoba vrátená na územie Maďarska a druhá osoba bude zaistená a vrátená do Maďarska v zmysle readmisnej dohody.

Slovenská polícia aj naďalej prijíma adekvátne opatrenia. Policajti sú vo zvýšenej miere určovaní k monitorovaniu v blízkosti štátnej hranice s Maďarskom, Rakúskom a na vytipovaných hraničných priechodoch na štátnej hranici s Maďarskom.

Vodič vozidla bude v najbližších hodinách podľa všetkého obvinený a v superrýchlom konaní odsúdený za prevádzačstvo. V prípade dokázania viny mu hrozí trest odňatia slobody na jeden až päť rokov.

Záhorí.sk informoval policajný hovorca Michal Slivka.


.

BM: Ustekana sobota