Vyvolaná investícia (nazývaná aj „druhotná“) znamená, že podnikateľ okrem svojho projektu zafinancuje aj časť občianskej vybavenosti. Vedenie mesta takto začína novú etapu komunikácie s investormi a práve parkovisko na Záhoráckej bude prvým projektom tohto druhu.

parkovisko-zahoracka-malacky

Primátor Juraj Říha: „Na Záhoráckej ulici vidím tri veľké problémy. Predovšetkým je to stav a kvalita parkovania, ďalej úroveň stojísk na komunálny odpad a nedostatok prvkov pre trávenie voľného času obyvateľov. Postupne sa budeme venovať všetkým trom oblastiam a dnes reálne začíname riešiť prvý problém.“

Rekonštrukciou parkoviska sa získa vyšší počet parkovacích miest a pribudnú aj dva nové spojné bezbariérové chodníky. Povrch parkoviska pokryje dvojfarebný asfalt, pribudne nové osvetlenie a kontajnerové stojisko – všetko z financií podnikateľa. Zeleň, ktorá bude musieť ustúpiť, bude nahradená novou v tej istej lokalite. Iný spôsob riešenia ani nie je možný, pretože tlak na parkovacie miesta je vysoký. Jedinou cestou preto zostáva reorganizácia parkovania a  výsadba náhradnej zelene.

„Plán rekonštrukcie som už predstavil poslancom mestského zastupiteľstva za tento obvod a všetci ho podporili. Na Záhoráckej ulici máme do budúcnosti vytipovaných 5 až 6 lokalít, ktoré by sa mohli upraviť v rámci vyvolaných investícií, “ povedal J. Říha.

Návrh parkoviska môžu obyvatelia lokality Záhorácka pripomienkovať, nákres majú k dispozícii na webovej stránke mesta: http://www.malacky.sk/docs/novinky_files/150831_parkovisko%20zahoracka_navrh.pdf
Svoje podnety a pripomienky môžu posielať do 11. septembra na adresu pripomienky@malacky.sk.

Ľubica Pilzová


.
Toto je čítané

Medzi Stupavou a Lozornom zrazilo auto tancujúceho chodca

Medzi Stupavou a Lozornom došlo v stredu (24. 4.) večer k zrážke…

BM: Ustekana sobota