Viete si predstaviť, ako vyzerá mesto, keď ho zaplaví veľké množstvo bicyklov?  Presne o to nám pôjde v tejto jazde! Žiadna téma, kostýmy (aj keď kľudne môžete v nejakom prísť ? ) jednoducho len zavolajte všetkých, čo môžete, nech nás je čo NAJVIAC!

night-ride-10

NIGHT RIDE X
13.9. o 19:00
JAM Sport (pri Záhorskej galérii)

FACEBOOK EVENT (PRIDAJ SA)

Kedže nás bude pravdepodobne viacej, požiadali sme o pomoc pri dodržiavaní bezpečnosti aj mestskú políciu a v rámci európskeho týždňa mobility podporí akciu aj EUROPE DIRECT Senica. Jazda sa nafotí aj natočí a video bude poslané do súťaže, ktorá prebieha v rámci tohto európskeho týždňa.  Ak budete potrebovať základný servis bicykla, tak hodinu pred štartom vám ho v JAM Sporte spravia zdarma a po jazde pôjdeme do SKLEP PUBu na jedno chladené a budeme radi, keď sa k nám pridáte.

Podstatou projektu Night Ride je organizovaná skupinová jazda na bicykli po meste v nočných hodinách. Počas kludnejšej premávky si tak účastník viac užije samotnú jazdu a atmosféru nočného mesta. Týmto projektom poukazujeme aj na výhody jazdy na tomto dopravnom prostriedku. Jednou z výhod je praktické využitie pre pohyb v meste , pretože napríklad narozdiel od auta nemusíte s bicyklom hľadať voľné parkovacie miesto. Ďalšou a podstatnou výhodou je fakt, že jazda na bicykli je prospešná pre naše zdravie.

Základné a jednoduché pravidlá pri jazde:
– každý zúčastnený jazdí na vlastnú zodpovednosť
– zapnúť predné aj zadné svetlo
– jazdiť pokojne , nie ako závodník
– držať sa koordinátorov jazdy
– udržovať celistvú skupinu
– brať ohľad na ostatných cyklistov
– svojou jazdou neohrozovať cestnú premávku

TEŠÍME SA NA VÁS!

Night Ride X je zároveň aj úvodnou akciou v rámci senického týždňa dobrovoľníctva a keďže v danej dobe je aj oficiálny európsky týždeň mobility a zároveň aj športu, nosným pilierom celého týždňa bude pohyb. Program si pozrite na priloženom letáku.

tyzden dobrovolnictva

NEDBÁM ENTERTAINMENT X EUROPE DIRECT SENICA

logo_senica_plus
Článok uverejnil partnerský portál Senica+


.

BM: Festival Záhrad