Kultúra, jedinečný emocionálny zážitok či zaujímavosť nám oblažujú srdce, presne tak ako pohľad na prekrásnu dúhu na nebi. Malacky prinášajú aj tento rok obyvateľom Záhoria trošku radosti, šťastia a emócii. Preto opätovne Mestské centum kultúry a mesto Malacky pripravili Kultúrne leto.

Tento rok bol pre náš kraj náročný, živel vody sa prejavil naplno ani kríza nie je prívetivá, preto je čas aby sme si urobili radosť sami. Srdečne vás pozývame na predstavenia Dúhového kultúrneho leta 2010. Takmer všetky sú zadarmo a majú nám všetkým spríjemniť život v našom kraji. Jedinečnosť tohto ročníka je v tom, že každý deň na vás niečo čaká. Tu je malé navnadenie.

Pondelkové čajíčkovanie v sebe skrýva prednášky, prezentácie a debaty pri čaji o nesmierne zaujímavých témach medzi nebom a zemou. Každý pondelok sa tak môžete dozvedieť nové informácie a prežiť niečo vzrušujúce. Stačí prísť vždy o 19 00 do Kultúrního domečku.

Hravé utorky v Múzeu a Knižnici sú síce určené deťom, ktoré môžu prežiť nevšedné dobrodružstvá aj počas prázdnin, ale budeme radi keď sa pridá každý. Literatúra, história, písanie a maľba, to je svet, ktorý svojou tvorivosťou a neopakovateľnosťou nadchne každého. Tešíme sa na vás v Mestskom centre kultúry vždy v utorok o 10 00.

Filmové stredy sú tradične venované skvostom Filmového klubu. Sú ako čerešničkou na pestrom programe Kina počas celého Kultúrneho leta. Ak sa radi noríte do šera kinosály a žijete s postavami na plátne, neváhajte a pozrite si program. Kultúrní domeček čaká vždy o 20 00.

Koncertné štvrtky na terase sú venované samozrejme koncertom. Tento rok je ponuka unikátna a jedinečná. Príjemné posedenie pri vínku, s priateľmi, prekrásny koncert, čo viac sa dá čakať od letného podvečera. Môžete sa tešiť na legendu country Allana Mikušeka či pohodový jazz a chansony, ale i na skvelé speváčky Katku Koščovú a Sisu Sklovskú. Svoje miesto tu majú aj hudby z ďalekých časov a končín. Vypočujete si keltskú hudbu, turecku a osmanskú hudbu či
židovské piesne. Neuveriteľné, že? Prdíte sa pozrieť a prežiť to s nami každý štvrtok o 19 00. Niektoré štvrtky môžu pre vás začať aj skôr, od 9 00. Čakajú na vás 3 výlety po zákutiach okolia.

Piatky nie len pre mladých sú výborne namixovaným kokteilom na leto. Nechýba v ňom exotika, dobrodružstvo, prekvapenie, rock aj tvrdý rap. Ako to? Pripravili sme 4 piatky a každý iný. Prvý je filmový. Vy vo filmových kostýmoch, filmová hudba do tanca a koncert najlepšej filmovej hudby. Druhý piatok je o raperský. Okrem výpovedí o živote v podaní drsných chlapov si možete pozrieť aj tanečné vystúpenie či odvážiť sa do „otvorenej arény“ a ukázať čo je vo vás. Môžete súťažiť o účasť na HipHopovom festivale. Toto si skrátka nenechajte ujsť.  Tretí piatok je rockový. Dve skupiny, silné repráky a veľa tvrdého preajavu. Dvojkoncert oblaží srdce Malaciek aj Záhoria. Posledným piatkom je Regge piatok. Černošský hudobník so svojimi kamarátmi to roztočí v tanečnom rytme pohody. Bonusom je , že sa tu môžete naučiť bubnovať, takže slovo básnika: za krátky čas veľmi veľa muziky. A kde to všetko bude? V Zámockom parku za futbalovou tribúnou od 19 00.

Soboty plné pohybu sú venované joge. Po tak náročnom pracovnom týždni si to naše telá zaslúžia, tú trochu pohybu, oddychu a povzbudenia. Cvičiteľka, ktorá má za sebou pobyty v Indických ašrámoch prináša netradičné formy jógy. Jóga ako hra? Jóga ako masáž? Jóga ako poznanie Indie? Príďte pod koruny stromov do Zámockého parku vždy o 10 00 v sobotu a prežite to s nami. Dve soboty majú aj bonus, môžete so sprievodcom podniknúť výlet po Záhorí.

Pohodové nedele v Zámockom parku sú vrcholom a prekrásnym uzavretím každého týždňa. Preto sú excelentné. Vždy o 17 00 začneme divadielkom pre deti. Prekrásne príbehy, poučenie a hlavne dobro čo vždy vyhrá nad zlom. O 18 00 potom začne koncert pri kaštieli. Každý nedelený koncert je iný, každý si nájde to svoje. Či už stále zelené šlágre Marcely Laiferovej, alebo mohutný hlas dychovky, alebo svieži rock pop dneška, kontra staré časy 20 a 30 rokov? Exotické flamanco či nostalgické dávne piesne? Vyberiete si a pokiaľ nie, príďte na všetko a sami uvidíte. Skutočne sa na vás tešíme a dúfame, že Program Dúhového kultúrneho leta 2010, ktorý sme pre vás pripravili vás zaujme, poteší a rozveselí. Samozrejme to nie je všetko čo na vás čaká počas leta. Pripravujeme dva filmové festivaly a jeden divadelný.

Už aby bol 11.7 2010 kedy to všetko začne. Každý máme predsa právo zažiť pekné veci.

Denisa Bogdaliková


.

BM: Festival Záhrad