„Na základe korektnej spolupráce s dodávateľom a ukončených stavebných prác je možné otvoriť Nádražnú ulicu o mesiac skôr. Naše mestské projekty riadime zodpovedne, a práve Nádražnú dávam do pozornosti ako pozitívny príklad manažovania projektov. Zdôrazňujem to v čase, keď Regionálne cesty Bratislava predlžujú rekonštrukciu nadjazdu z pôvodných 4 mesiacov o ďalší mesiac a pol,“ povedal primátor Malaciek Juraj Říha.

nova-autobusova-zastavka-nadrazna-malacky

Nádražná ulica je uzatvorená od 11. mája. Rekonštruoval sa celý povrch vozovky a chodníkov. Revitalizovala sa kanalizácia, pribudli lavičky, prístrešky, smetné koše a stojany na bicykle.

„Dopravní policajti síce nesúhlasili s otvorením Nádražnej, kým bude neprejazdný nadjazd, ale my už nemienime čakať. Za toto rozhodnutie preberám osobnú zodpovednosť.“ dodáva pre Záhorí.sk primátor mesta Říha.

Rekonštrukcia Nádražnej je súčasťou obnovy autobusového nádražia, ktorej výsledkom bude funkčný terminál integrovanej dopravy. Na nástupištiach sa kompletne mení mobiliár (lavičky, prístrešky, smetné nádoby). Okrem doterajších parkovacích miest pozdĺž Nádražnej pribudnú nové miesta v podobe záchytného parkoviska pre cestujúcich, ktorí prestúpia na vlak či autobus. Celú zónu terminálu bude lemovať revitalizovaná a nová zeleň.

Projekt „Rekonštrukcia Nádražnej ulice a autobusového nádražia v Malackách“ spolufinancovala Európska únia z prostriedkov Európskeho fondu regionálneho rozvoja nenávratným finančným príspevkom 800 tisíc eur.


.
Toto je čítané

Senické zastupiteľstvo sa bude venovať úveru na modernizáciu mestskej bytovky

Zastupiteľstvo mesta Senica zaradilo do programu svojho štvrtkového (18.4.) rokovania rozhodnutie o…

BM: Ustekana sobota