Na ulici vyrastie stanové mestečko, kde bude na pódiu dva dni vystupovať muzika od výmyslu sveta. Nebude chýbať Cimbalová muzika z Moravy Osička, tanečná ľudová muzika Bečkovi chlapci , Polak Band zo Stupavy , folkova skupina Jara Chrupku , Olympic Revival , z Levár DFS Leváranek a další a další.

oktoberfest-malacky-2015

V samostatnom stane sa predstaví 8 pivovarov a privezú navarenych okolo 50 pivných špecialít. Ťahákom bude partner malackeho Oktoberfestu bavorský pivovar Erdinger , ktory okrem 5 druhov piva privezie a špeciálne litrové poháre. Z domácich pivovarnikov môžu návštevníci ochutnat domáceho Muadka, z Prieval piva z minipivovaru Šandorf, zo Senice Stramáka. Hosťami budu pivovary Karpat z Trnavy, Kaltenecker z Rožňavy, Březňak zo Severných Čiech a Radničný pivovar z Jihlavy. U pivovarnikov sa budu dať ochutnať tradične naše ležiaky , ale i pivné špeciality ako ALE, stouty, kvasnicové pšenicne pivá a dalšie pivne dobroty. K pivám budú v predaji poháre, podpivníky , tričká a aj flaškové pivá. K pivu patria aj pivné súťaže a minimálne súťaž v pití piva bude velmi zaujímavá.

beckovi-chlapci

K pivu patrí dobré jedlo a organizátori pripravili veľkú domácu zabijačku. Okrem malackeho národného jedla cigánskych pečienok sa budú podávať jaternice, jelitá, tlačenka, budú sa opekať prasiatka. Zabijačkové špeciality sa budú dať kúpiť aj so sebou. Vedla stánku so zabíjačkou bude drevenica firmy BERTO ďalšieho partnera podujatia. V drevenici budú všetky masové domáce výrobky – klobásy , slanina, rôzne šunky , párky a iné špeciality.

erdinger-oktoberfest-2015

Organizátori chystajú sedenie až pre tisíc ludi, samozrejmosťou bude detský svet so skakacími hradmi, ktoré akcii prepožičala FARBIČKA. Podujatie otvorí v sobotu večer primátor mesta Malacky p. Juraj Říha Symbolickým narazenim sudu piva.
Vstup na akciu je bezplatný.

Program
9:00h hod Otvorenie Oktoberfestu
9:00h OLDYMPIC – Revival Olympic
11:00h Bečkovi chlapci – tanečná muzika
13:00h Cimbalofka Levaranek – cimbalova muzika
15:00h Súťaž v pití piva
15:15h skupina Osudy – folkova muzika
17:30h hod slávnostne otvorenie podujatia
17:45h finále súťaži
18:00h Polak Band Stupava – tanečná muzika

Partneri podujatia: Mesto Malacky, Malacko, Záhorí.sk, Erdinger, Farbička, Berto, Dvadsattrojka a Vstúpte.


.

BM: Kralici