Arriva prevádzkuje, po akvizícii SAD Trnava, na Záhorí 54 prímestským autobusov a 3 autobusy mestskej hromadnej dopravy v Senici. Ako sa podarilo zistiť Záhorí.sk Arriva plánuje postupne behom budúceho roka investovať do technického zázemia autobusov.

Generálny riaditeľ Arriva na Slovensku - László Ivan, Zdroj: Arriva
Generálny riaditeľ Arriva na Slovensku – László Ivan, Zdroj: Arriva

Dcéra nemeckého štátneho dopravcu pridala do svojho portfólia v auguste SAD Trnava a SAD Liorbus Ružomberok. „Tieto akvizície súvisia s našou snahou prepojiť celé Slovensko do jedného systému. Kúpou týchto dvoch firiem sme zvýšili náš trhový podiel o necelých desať percent na približne 23 percent. Počet našich autobusov vďaka tomu vzrástol z 860 na aktuálnych 1 350 vozidiel,“ vysvetľuje pre TREND generálny riaditeľ Arrivy na Slovensku László Ivan.

Reálnym konkurentom Arrivy na Slovensku je Slovak Lines, ktorého poznajú cestujúci z okresu Malacky. Slovak Lines prevádzkuje prímestské a diaľkové spoje prevažne na Západnom Slovensku. O prímestskú dopravu v okrese Skalica sa stará SKAND Skalica.

Arriva spustila na sociálnych sieťach kampaň s Rytmausom.

Na Slovensku ovládla Arriva postupne spoločnosti SAD Michalovce, SAD Nové Zámky, SAD Nitra, SAD Trnava a SAD Liorbus Ružomberok. V Európe je jednou z najväčších spoločností poskytujúca prepravné služby, ktorá zamestnáva približne 54 500 ľudí a ročne prepravuje viac ako 1,5 milliardy cestujúcich v 14-tich krajinách Európy. Spoločnosť Arriva je súčasťou Deutsche Bahn AG. 


.

BM: Festival Záhrad