Poznáte ten pocit, keď človek niečo chce a túži po tom najviac ako sa len dá? Určite každý z nás má svoje sny, túžby, ciele a priania, ktoré chce dosiahnuť. Teraz si predstavte ten moment, kedy sa vám najtajnejší sen splní. Je to neuveriteľné, že? Ale trvá iba chvíľu, prípadne sen vystrieda iný – väčší, lepší, honosnejší. A preto sme v neustálom cykle hnania sa za výsledkami. Toto môžeme pozorovať, všade navôkol.  Treba si však uvedomiť, že nič nie je večné. Aj keby máme celý život ako gombička a nemuseli by sme sa starať o útrapy každodenného života, tak to čo teraz máme, tu aj zanecháme.

Hely photo Live

Preto cieľom života je jeho samotná cesta. Nie cieľ, ale krok po kroku, ktorý nás napĺňa pocitom eufórie, keď sme zas o kúsok bližšie. Hnacím motorom, je múza, inštinkt, pocit. Nazvime to akokoľvek. Ale keď človek dá na svoj pocit, tak je to správne.

Helyho klip RAIL je o silnom pocite, múze, ktorú nasleduje všade kam ho vedie. No práve kvôli tomu sa musel vzdať vecí, ktoré veľa ľudí považuje za samozrejmosť. Pamätám si na moment keď sme spolu sedeli, riešili nové projekty a Hely mi povedal: “ Vieš, že keby teraz nerobím hudbu, tak by som mal frajerku a možno aj viac? Len ten pocit, že nerobím to, čo ma baví ma ubíja. Sťahuje mi slučku okolo hrdla. Preto budem radšej bohatý chudobný ako chudobný boháč. Ona Je múzou. Ona je mojou ženou.“

hely Rail photo 9

Myslím si, že každý z nás, by si mal položiť veľmi jednoduchú otázku. „Robím to, čo ma skutočne baví a napĺňa môj život?“ Áno viem. Nie je to vždy prechádzka rúžovou záhradou. Nie je to len cesta slnka, úsmevov a prajnosti. Treba však myslieť na to, že z krásnych chvíľ sa tešíme a z menej dobrých chvíľ sa učíme. A kto chce vidieť dúhu, musí počítať s dažďom.

Veríme, že klip nadchne mnohých. Ide hlavne o hĺbku a človek by si ho mal pozrieť viackrát, aby si všetko uvedomil ako sme mysleli. Snažili sme sa využiť symboliku, podprahové správy a zachytiť aspoň čiastočne to, že ak človek skutočne robí to, čo ho baví tak je na správnej ceste. Môže sa síce stať, že bude smutný ale nikdy nie sklamaný.

Denis Veselý
Executive Manager


.
Toto je čítané

Na brehu Moravy pri Malých Levároch vracajú život mokradiam

Zintenzívnením poľnohospodárskej činnosti a nadmerným obhospodarovaním krajiny najmä po 2. svetovej vojne,…

BM: Ustekana sobota