AKTUALIZOVANÉ – strom je už v Malackách. Mesto Malacky slávnostne rozsvieti 16,5 metrovú jedličku v nedeľu. Vianočný stromček bude zdobiť nová výzdoba. Na jeho vrchole sa bude týčiť metrová hviezda a rozžiari ho 12 tisíc svetiel a vyše 100 samostaných hviezd. 

Foto: LudiapreMalacky.sk
Foto: LudiapreMalacky.sk

Malacky dostali 29 metrovú (použije z nej maximálne 16,5 m) jedličku darom z Jablonového. Ide o plánovaný dlhodobý výrub a jedlička tak aspoň poslúži ešte raz verejnosti. “Dostali sme viacero ponúk, za ktoré všetkým ďakujem. Víťaza privezieme na Mierové námestie pri križovatke už túto stredu v dopoludňajších hodinách.” povedal primátor Říha.

Foto: Malacky.sk
Foto: Malacky.sk

Strom prvýkrát slávnostne v Malackách rozsvietia už tento týždeň, v prvú adventnú nedeľu 29. novembra o 17.30 h. V ten istý deň bude o 16. hodine v Kostole Nepoškvrneného počatia Panny Márie adventný koncert, počas ktorého zapálime prvú sviečku na mestskom adventnom venci. “Po koncerte pôjde z kostola sprievod na Mierové námestie, kde bude krátky kultúrny program a primátor slávnostne rozsvieti strom.” informovala Záhorí.sk hovorkyňa mesta Ľubica Pilzová.

Foto: LudiapreMalacky.sk
Foto: LudiapreMalacky.sk

„Moje veľké poďakovanie za zvládnutie náročného prevozu patrí kolegom z Mestského úradu a mestskej spoločnosti TEKOS, ale aj ďalším, ktorí nám zadarmo pomohli. Sú to pán Jozef Kopiar z Kovelservice, s. r.o., pán Maroš Kadnár z Vorobel, s. r. o. a pán Mário Longauer zo Stadcon, s. r. o.,“ poďakoval primátor Malaciek.

Foto: Malacky.sk
Foto: Malacky.sk

Ďalej: Adventné Malacky dostanú novú a veľmi zaujímavú tvár


.
Toto je čítané

Oslobodenie spod fašizmu na Záhorí: Spomienky, ktoré už takmer vybledli

Je tomu už 79 rokov, čo boli mestá a obce na Záhorí…

BM: Ustekana sobota