Skaličania onedlho pokrstia nový charitatívny kalendár. Výťažkom z predaja podporia Domov sociálnych služieb pre deti a dospelých v Skalici!

hokej-skalica-charitativny-kalendar-zeleny-dom

Zeleno-bílé srdce pre deti zo Zeleného domu – aj tak by sa dal nazvať projekt pre podporu klientov z miestneho zariadenia sociálnych služieb pre deti a dospelých, ktorý spustil skalický hokejový klub práve dnes. Dvanásť hráčov HK 36 Skalica sa tak spojilo pre dobrú vec, aby formou charitatívneho kalendára potešilo a podporilo tých, ktorí to naozaj potrebujú.

Juraj Chovanec (HK 36 Skalica)
,,Myšlienka vytvorenia fotokalendára vznikla len pred nedávnom a to celkom spontánne. Od začiatku sme však mali jasno v tom, komu bude naša pomoc smerovaná, a keď prišiel nápad, akou formou by sme mohli prispieť do života týchto detí, zostávalo len jediné – vymyslieť to, čím bude náš spoločný produkt originálny. A to sa nám, myslím si, podarilo. Fotografie v sebe totiž ponesú jedinečný a autentický príbeh, ktorý podáva rozpravu o všetkých stránkach každodenného života týchto detí. A vďaka nim, aj keď to môže znieť pateticky, dostávame určitý obraz ich vlastného sveta.

kalendar-skalica-hk36-hokej-zeleny-dom

Tvorba započala dnes prvou sériou fotografií v Zelenom dome a pokračovať bude ešte zajtra na ľadovej ploche zimného štadiónu. Hneď prvý deň nám však ukázal, a milo nás to prekvapilo, že deti sú z tejto akcie nadšené, a aj pri tých, pri ktorých sme počítali s mierne ťažšou spoluprácou, sme sa dočkali nevídaného úspechu. Som vďačný všetkým, ktorí sa na tomto projekte podieľajú. Ukazujú totiž, že majú srdce na správnom mieste.”

hokej-skalica-charitativny-kalendar-zeleny-dom-2

Beáta Minďášová (riaditeľka Zeleného domu)
,,Nápad vytvoriť charitatívny kalendár vzišiel zo strany HK 36 a Zelený dom ho bez váhania prijal. V našom zariadení je totiž viacero klientov, ktorí sú zanietení fanúšikovia hokeja, skalického zvlášť. Navštevujú domáce i zahraničné zápasy a niekoľkokrát boli hokejistami i navštívení. Skúsenosti s podobnými projektmi máme už z minulosti, ale zďaleka nie takého rozsahu a myšlienky, ako je tomu teraz.

kalendar-skalica-hk36-hokej-zeleny-dom-2
Tento projekt má niekoľko rovín:
a) praktickú – vytvorí sa kalendár na budúci rok

b) integračnú – zdraví ľudia sa stretnú s hendikepovanými. Zdraví aspoň krátko uvidia život hendikepovaných, čo nie je bežné a pre klientov je to mimoriadne vítaná možnosť obohatenia ich vnútorného, často komplikovaného života. Určite je projekt zaujímavý (hoci organizačne náročný) aj pre zamestnancov, ktorí sú pri zrode zaujímavej veci a aktívne pri nej spolupracujú.

c) propagačnú – to ani nie je treba rozvíjať. Je jasné, že takýto projekt je vítaným prostriedkom na zviditeľnenie oboch subjektov prostredníctvom tradičného výstupu, kalendára, no s netradičným obsahom.

hokej-skalica-charitativny-kalendar-zeleny-dom-3


.
Toto je čítané

Skalica získala dotáciu takmer 700-tisíc eur na nové cyklotrasy

Mesto Skalica získalo dotáciu 688 116 eur z programu Interreg SK-CZ 2021-2027…

BM: Ustekana sobota