Hádzanári Strojára v utorok 1.12 .2015 preverili mladých reprezentantov Slovenska.

Foto: Roman Rigoti
Foto: Roman Rigoti

Už tradične sa v Malackách zastavila v rámci prípravy reprezentácia Slovenska, tentokrát to boli kadeti. Tréner reprezentácie Zoltán Heister k nám priviedol 13 hráčov, ktorí sa tešili na zápas s hráčmi TJ Strojár Malacky .
Malačania postavili družstvo z hráčov 35+,doplnené mužmi z 1.ligy.

Zápas sa niesol vo férovej  atmosfére pod dohľadom rozhodcu Milan Siváka. Naši mladí reprezentanti si pričuchli k mužskej hádzanej a zahrali si so skúsenými malackými hráčmi, ktorí majú hádzanársky toho už veľa za sebou.
Hra bola vyrovnaná a priebeh prvého polčasu ukázal, že mladícka rýchlosť bude platiť na skúsenosť starších hráčov. Viackrat kadeti nechali vyniknúť skvele chytajúcemu brankárovi Malaciek Dušanovi Roškovi. Prvý polčas vyhrali kadeti 14:10.  Druhý polčas vyznel v prospech Malačanov. Nakoniec sa im však nepodarilo zápas dotiahnúť do víťazného konca a prehrali 24:25. Najlepšími  strelcami domácich sa stali s 5 gólmi  Vladimír Pavlík a Peter Živica. Najviac gólov za kadetov vsietil Igor Bystrický.

Počas zápasu bola v ŠH Malina skvelá divácka kulisa, ktorá si užila zápas viacerých generácií a tiež dobrú úroveň predvedenej hry. Hádzanársky oddiel TJ Stojár Malacky aj takýmto spôsobom prispieva k rozvoju hádzanej na Slovensku. Takýmito zápasmi nielen predstavuje hádzanú širokej verenosti, ale tiež ukazuje domácej “mladi” hádzanú v jej najkvalitnejších podobách v rámci Slovenska v mládežníckych kategóriach.

Strojár Malacky /35+muži”A”/ – Kadeti Slovensko  24:25  (14:10)

Kadetom držíme palce pri reprezentovaní Slovenska,i na budúcoročných ME v Chorvátsku.

Kamil Daniš


.
Toto je čítané

Jáňan Ľuboš Pribila prešiel ako prvý Slovák cestu Via Alpina

V roku 2023 sa Jáňan Ľuboš Pribila zapísal do histórie ako prvý…

BM: Ustekana sobota