HO TJ Strojár Malacky v spolupráci s CVČ Malacky a ZŠ Štúrova Malacky spustili popri projekte Záhoráckej minihandball ligy i druhý minihádzanársky projekt, ktorý nesie názov Malacká minihandball liga.

minihandball-malacka-liga-hadzana

Prioritne je určený pre chlapcov a dievčatá ročník narodenia 2004 a mladších, ktorí navštevujú školy v Malackách. V rámci projektu je naplánovaných 6 turnajov (3 pre dievčatá a 3 pre chlapcov), ktoré sa uskutočnia v termíne od decembra 2015 do mája 2016. V každom mesiaci by mal byť jeden turnaj a pravidelne sa budú striedať turnaje pre dievčatá a pre chlapcov. Snahou organizátorov je aby nešlo ani tak o výsledky ako skôr o zábavu a chuť dobre si zahrať. Usporiadatelia pripravujú i rôzne sprievodné súťaže v ktorých môžu deti ukázať aj svoj individuálny talent a šikovnosť.
Prvé kolo sa úspešne uskutočnilo v stredu 16.12.2015 v ŠH Malina a zúčastnilo sa ho 5 dievčenských tímov zo ZŠ Dérera, ZŠ Záhorácka a ZŠ Štúrova. Všetky zápasy boli odohraté s plným záujmom a zanietením a mimo zápasov si dievčatá zasúťažili i v presnosti hodu na cieľ a v driblovaní.
Najlepšie z každého družstva boli za svoje výkony v týchto súťažiach i odmenení sladkosťami a diplomom.
Najlepšími driblérkami sa stali Timea Morávková (Dérera A), Eva Balaščíková (Štúrova 5.roč.), Magdalénka Mrázová (Štúrova 4.roč.), Dominika Juhásová (Záhorácka), Silvia Oravcová (Dérera B).
Najpresnejšiu mušku pri streľbe ukázali Tereza Havlová (Dérera B), Andrea Aparicio (Záhorácka), Melánia Kršková (Štúrova 4. roč.), Sarah Kujanová (Štúrova 5. roč.) a Karolína Lineková (Dérera A).

Organizátori ďakujú všetkým riaditeľom základných škôl v meste za ústretovosť a tak isto i pedagógom, ktorí sprevádzali a viedli svoje deti.

Šuster


.
Toto je čítané

Hádzaná: Záhoráci budú hrať skupinu o 5. – 8. miesto

V stredu 10. apríla odohrali hádzanári Záhoráci Stupava/Malacky domáci extraligový zápas s Považskou Bystricou. Išlo…

BM: Ustekana sobota