Aktualizované: Národná kriminálna agentúra zasahovala v pondelok (11.1.)  v skalickej nemocnici s poliklinikou. Policajný hovorca potvrdil zadržanie troch osôb, ktoré v utorok (12.1.) obvinil z korupcie. 

Foto: Eduard Timko, nspskalica.sk
Foto: Eduard Timko, nspskalica.sk

Vyšetrovateľ obvinil z korupcie lekára J. M. (65) z prijímania úplatku a pacientov Ľ. Š. (50) a L. N. (70) z podplácania.”  informoval Záhorí.sk policajný hovorca Michal Slivka.

„Dovolenku si čerpá primár tohto oddelenia,“ uviedla riaditeľka nemocnice Renáta Kormanová pre TASR s tým, že žiaden ďalší zamestnanec ani pacient jej po pondelkovom zásahu nechýba a chod oddelenia nie je narušený. Situáciou je podľa vyjadrenia pre TASR zaskočená, nakoľko nedostala žiaden podnet na možné podozrenie z úplatkárstva.

Na lekára vyšetrovateľ Národnej kriminálnej agentúry spracuje podnet na jeho vzatie do väzby. “V prípade dokázania viny hrozí obvinenému za prijímanie úplatku od troch do ôsmych rokov a obvineným za podplácanie šesť mesiacov až tri roky.” dodáva policajný hovorca.

Hlavným akcionárom FNsP Skalica, a. s., je Grafobal Skalica. Menšinovými akcionármi spoločnosti sú Trnavský samosprávny kraj spolu s mestami Gbely, Holíč, Senica a Skalica.


.

BM: Ustekana sobota