Massimo Aramu je Talian žijúci na Slovensku. V podstate ho môžeme považovať za talianskeho Záhoráka, alebo záhoráckeho Taliana?  Skrátka žije na Záhorí a je majiteľom veľmi útulnej, malej pizzerie v dedinke Brodské.

Massimo-Aramu-Brodske-3

Túto pizzeriu už vlastní dlhšie. Len čo sem vkročíte, hneď sa na vás usmieva sympatický muž a vzápätí vás okamžite hostí. Je na ňom vidieť, že to čo robí, robí s láskou a oddanosťou ku klientom. Na výber je veľa jedál, samozrejme aj pravá talianska pizza. Pri ochutnávaní jeho špecialít je vám jasné, že všetko pripravuje z kvalitných talianskych surovín. Rozhovor s Massimom je možno stručnejší, nakoľko Massimo ešte nie je v slovenskom jazyku taký zdatný, no pri otázkach zameraných na jedlo sa mu okamžite rozžiaril úsmev na tvári a mne bolo jasné, že tento rozhovor bude iný, pre mňa zaujímavejší a zábavnejší a že je to preňho samotného veľká radosť. Zoznámte sa s ním.
PS: Nezabudnite navštíviť jeho pizzeriu. Odporúčam!

Z ktorej časti Talianska pochádzaš?
Pochádzam z ostrova Sardínia. Na tomto krásnom ostrove sa žije s prírodou. Je tam nádherné more a priateľskí ľudia. V budúcnosti by som sa tam chcel vrátiť žiť.

Koľko už žiješ na Slovensku a ako sa ti tu páči?
Na Slovensku bývam už siedmy rok a veľmi sa mi tu páči. Akurát je tu chladnejšia zima a chýba mi tu more.

Kto ťa naučil variť talianske špeciality?
Variť talianske jedlá ma naučila moja mamička a môj švagor.

Massimo-Aramu-Brodske

Aké jedlá obľubuješ?
Určite to sú všetky plody mora a dobré vínko.

Kde berieš inšpiráciu na nové recepty pri varení?
Varenie je moje najväčšie hobby, preto veľmi rád skúšam, vymýšľam a varím nové jedlá.

Čo má mať správna pizza? Aká je najobľúbenejšia v Taliansku?
Správna pizza by mala mať všetky ingrediencie prvej kvality a optimálne kvasenie. Mozzarella v paradajkovej omáčke je základ. Žiadny kečup. Pizzu pripravujem bez chémie, všetko s naturálnymi ingredienciami, dovezenými priamo z Talianska. Najlepšia je podľa mňa  pizza s čerstvou mozzarellou a pikantnou rímskou salámou, lebo má chuť a vôňu miesta odkiaľ pochádzam. Typická pizza pre Talianov je ,,Margherita“ a ďalším obľúbeným jedlom je ,,Speck s gorgonzolou“. ,, Speck“ je vyúdená dusená šunka a ,,gorgonzola“ druh zrejúceho syra.

Massimo-Aramu-Brodske-pizza

Na čom všetkom, okrem pizze, si môžu tvoji zákazníci pochutiť? Aké jedlá a špeciality máš v jedálnom lístku?
Naši zákazníci si môžu pochutiť na morských špecialitách, domácich vaječných cestovinách, fiorentinskom steaku a špecialitách typických pre Sardíniu. Tiež máme aj výborné víno z Venety, Sardínie a Sicílie. Veľmi chutné sú aj tzv. ,,cannoli sicilani rollo“, čo sú sicílske dezerty s ovčím tvarohom.

V čom je podľa teba tvoja reštaurácia výnimočná?
Moja reštaurácia je výnimočná hlavne tým, že majiteľ je zároveň aj kuchár a sem tam aj čašník. Veľmi dobre poznám našich klientov a najlepší pocit a radosť je pre mňa, keď im aj moje jedlo chutí. O svojich zákazníkov sa dobre starám.

Massimo-Aramu-Brodske-pizzeria


.

BM: Kralici