Skalický seniorský hokej pôsobí už devätnástym rokom v najvyššej domácej súťaži, no táto sezóna bude možno posledná. Hokej v Skalici môže zachrániť len mesto. 

HK36-skalica
Foto: Facebook HK36 Skalica

Hráči HK36 Skalica dali vedeniu klubu ultimátum. Pokiaľ nebudú mať vyrovnané všetky záväzky klubu do 7. februára, tak využijú aktuálny prestupový termín končiaci 15. februára.  “Dnes musíme so zármutkom konštatovať, že ak sa nám v nasledujúcich dňoch nepodarí vykryť náklady na chod mužstva, extraligový tím sa s určitosťou rozpadne a seniorský hokej bude nútený odstúpiť z najvyššej slovenskej súťaže.” informoval Záhorí.sk v zaslanom stanovisku generálny manažér HK36 Tibor Martinčič.

V stredu (28.1.) prebehlo mimoriadne mestské zastupiteľstvo v Skalici, kde generálny manažér klubu žiadal poslancov o zatiaľ neupresnenú výšku dotácie, poprípade ponúkol mestu možnosť vstupu do štruktúr seniorského hokeja v Skalici. Podľa vyjadrení generálneho manažéra, ktoré odzneli na zastupiteľstve potrebuje klub na dohratie 300 tisíc eur.

Primátor mesta Skalica Ľubomír Barát podľa jeho slov rokoval s významnými zamestnávateľmi v regióne, “Podľa môjho názoru, vzhľadom k ekonomickej situácii v HK36 nie je ochotný ani jeden z nich byť donorom, darcom, sponzorom pre HK36.” Mesto poskytlo klubu dotáciu 47 tisíc eur, bez ktorej by sa v Skalici hokej v aktuálnej sezóne nezačal.

Mimoriadne mestské zastupiteľstvo o ďalšej dotácií nerozhodlo. Klub však bez pomoci mesta aktuálnu sezónu nedohrá.

“Predstavitelia mesta, podnikatelia, priatelia skalického hokeja – zachráňme hokejovú extraligu pre slobodné kráľovské mesto Skalica!” dodáva v stanovisku generálny manažér HK36 Skalica.


.
Toto je čítané

Skalica získala dotáciu takmer 700-tisíc eur na nové cyklotrasy

Mesto Skalica získalo dotáciu 688 116 eur z programu Interreg SK-CZ 2021-2027…

BM: Ustekana sobota