V sobotu (30.1.) sa v Kroměříži konala medzinárodná, Juhomoravskej ligy boxu. Vážením a lekárskou kontrolou napokon prešlo 90 boxerov vo všetkých vekových kategóriách. BC RTJ reprezentovali traja boxeri a jedna boxerka.

Silvia-Klubnikova-v-akcii-v-modrom-BC-RTJ-malacky
Silvia Klubníková v modrom BC RTJ Malacky

Žena v hmotnosti do 69 kg Silvia Klubníková BC RTJ zdolala v pomere 3:0 na body súperku z K.O. Brno Alenu Navrátilovú. Silvia súperku porazila bojovnosťou a nátlakovým boxom. Zasahovala ju len čistými priamymi údermi. Treba podotknúť, že to bol debutový zápas oboch boxeriek.

Mladší dorastenec v hmotnosti do 71 kg Marian Ružička BC RTJ porazil 3:0 na body boxera Petra Řezníčka z Dukly Olomouc. Súpera zasahoval pravým direktom na hlavu a často mu prechádzali aj háky v boji na blízku vzdialenosť či v boji pri lanách. Útočný box a rozmýšľanie počas zápasu mu prinieslo zaslúžené víťazstvo.

Mladší dorastenec do 61 kg Manuel Šomorjai BC RTJ prehral 0:3 na body s favorizovaným boxerom z Muay Thai Brno, Michalom Weinbrennerom. Treba podotknúť, že ľahké víťazstvo moraváka to nebolo, nakoľko Manuel so svojím súperom vybojovali veľmi vyrovnané stretnutie čo ocenili diváci a tréneri z Moravy a nešetrili slovami chvály na adresu boxera BC RTJ Malacky. Víťazstvo Weinbrennera bolo zaslúžené.

Starší dorastenec do 71 kg Adam Janto BC RTJ prehral 3:0 na body s húževnatým súperom M. Vilímkom z Brennener Brno. Adam mal súpera v prvom kole počítaného po sérii úderov na telo. Od druhého kola sa začal objavovať kondičný deficit Malačana a Adamovi dochádzali sily. Toto bola voda na mlyn boxera z Brna, ktorý bol o čosi lepší kondične pripravený. Adam bol po spŕške úderov v závere tretieho kola z dôvodu ktorých išiel do dvojitého krytu tiež počítaný. Malačanovi prehrala zápas predovšetkým kondícia.

Ali Reisenauer, trenér


.
Toto je čítané

Squash: Skalickí Barbari víťazmi základnej časti 2. ligy

Posledné kolo 2. squashovej ligy sa konalo v Skalici. Barbari si počas…

BM: Ustekana sobota